YKS yerleştirme sonuçları açıklandı!

» Büyük Manşet » YKS yerleştirme sonuçları açıklandı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesinden görebilecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM, adayların yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM’nin ‘sonuc.osym.gov.tr’ adresinden öğrenebileceklerini duyurdu.

2024-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında, elektronik kayıt işlemlerini ise 19–21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapacak.

YKS tercih işlemleri 25 Temmuz’da başlamış, ÖSYM 2 Ağustos’ta sona eren başvuru süresini 4 Ağustos’a ertelemişti.

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medyadan paylaşım yaptı. Kontenjanların doluluk oranını paylaşan Özvar, devlet üniversitelerinde yeni açılan “yapay zeka” ve “bilişim” programlarında boş kontenjan olmadığını söyledi. Özvar’ın açıklaması şöyle:

“Sevgili adaylarımız, 2024 YKS yerleştirme sonuçları belli oldu. ÖSYM’nin ‘sonuc.osym.gov.tr’ internet adresinden öğrenebilirsiniz. Tüm gençlerimizi tebrik eder, sonuçların hayırlı olmasını dilerim. Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8’i, önlisans kontenjanlarının yüzde 100’ü doldu. Yeni açtığımız ‘Yapay Zeka’ ve ‘Bilişim’ programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleşildi, tek bir boş kontenjan bile kalmadı. Henüz ek yerleştirme süreci başlamadan kontenjanlarımızın neredeyse tamamının dolmuş olması Türkiye’de yükseköğretime genç neslin erişebilir olduğunu gösteriyor. Kontenjanlar konusunda geçmiş yıllara ait adayların tercih, yerleşme ve kayıt verilerinin dikkatli bir incelemesine ve özel/kamu sektör temsilcilerinin beklentilerinin ve raporlarının tahliline dayalı projeksiyonlar ürettiğimizi vurgulamalıyım.”

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını şu sözlerle duyurdu:

“Kıymetli adaylar, 2024-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların sizler, aileleriniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt süreçleriyle ilgili açıklamaları dikkatle takip edin.”