Ümit Özdağ Akşener’i yalanladı

» Büyük Manşet » Ümit Özdağ Akşener’i yalanladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Anayasa çalışmalarına katılan Nuri Okutan ve Ahmet Erozan’dan Meral Akşener‘in haberi olduğunu söyledi.

İYİ Parti’nin eski Genel Başkanı Meral Akşener, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra ilginç bir süreç başlattı. Akşener önce yol arkadaşlarını ardından da hakkında konuşan herkesi dava etmeye başladı. Akşener sessizliğini bugün Sözcü Gazetesi’nden Aytunç Erkin’e bozdu.

Akşener, Anayasa çalışmalarına İYİ Parti adına katılan Nuri Okutan ve Ahmet Erozan’dan haberi olmadığını söyledi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Akşener’i yalanladı.

Koza TV’ye konuk olan Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Nuri Okutan ve Erozan Meral Akşener tarafından yollandı. İYİ Parti Antalya eski Milletvekili Feridun Bahşi partimizdeki en deneyimli hukukçuydu. Bu toplantıyı duyuyor. Partinin hukukçusu olduğunu söylüyor. Birinin vali diğerinin de büyükelçi olduğunu söylüyor. Meral Akşener de sen onlarla aynı masaya oturmazdın diyor. Çünkü Feridun Bahşi Türkçü gelenekten geliyor. Akşener şimdi bu toplantıdan haberi olmadığını söylüyor. Buna çocuklar da güler.”

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti’de gizli Anayasa çalışması yapıldığı iddia edilmişti.

Özdağ, daha önce İYİ Parti’deki Anayasa çalışması ile ilgili İpek Özbey’e verdiği röportajda şu ifadeleri kullanmıştı.

“Divandan ayrıldığım hafta İstanbul’da Odatv’de bir haber okudum. Dört partinin anayasa taslağından bahsediyordu. Barış Terkoğlu’nu aradım, “böyle bir taslak yok” dedim. “Haber bizim değil, Birgün gazetesinin” dedi. Haberi yazan muhabirin telefonunu verdi, aradım. Kendisi bana Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nu kaynak olarak gösterdi. İbrahim Kaboğlu ile TBMM’de odasında buluştum. Kaboğlu’na sordum. “İYİ Parti CHP, Saadet ve HDP ile birlikte bir anayasa taslağı çalışmalarına katıldı mı?” “Evet, katıldı” cevabını verdi. Ben “partiyi kim temsil etti” diye sorunca “Önce Nuri Okutan katıldı. Sonra o hastalanınca Ahmet Erozan ile devam ettik” dedi. Gerçekten Okutan o dönemde hastalanmıştı. Anayasa taslağını rica ettim. İkinci görüşmemizde Kaboğlu anayasa taslağını teslim etti. Taslak mahrem bir yol haritası öngörüyor. Ve sonunda “dört siyasi partinin liderinin katılımıyla gerçekleştirilecek bilimsel bir anayasa toplantısı vesilesiyle kamuoyu ile örtülü veya açık olarak paylaşılacağı” ifade ediliyor. Hazırlanan anayasa taslağı seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacakmış. Şimdi ben, İYİ Parti’nin kuruluşunda Akşener’e HDP ile anayasa yazsın diye destek vermedim. Hiçbir İYİ Partili ve İYİ Parti seçmeni bundan dolayı destek vermedi. HDP milletvekili bu taslağın ikinci tura kalındığı takdirde açıklanacağını biliyor, Ümit Özdağ bilmiyor….”