Türkiye’de maymun çiçeği görüldü mü? Ankara İlk Sağlık Müdürlüğü açıkladı…

» Büyük Manşet » Türkiye’de maymun çiçeği görüldü mü? Ankara İlk Sağlık Müdürlüğü açıkladı…

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Ankara’da 4 kişinin iki farklı hastanede maymun çiçeği şüphesi ile karantinaya alındığı iddialarını yalanladı

Ankara’da Etlik Hastanesi’nde 1 kişi, Bilkent Hastanesi’nde ise 3 kişinin maymun çiçeği şüphesi üzerine karantinaya alındığı iddia edilmişti.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ankara’da hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir” denildi.

İletişim Başkanlığı: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de iddiaları yalanlayarak, “Ankara’daki herhangi bir sağlık tesisinde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hasta bulunmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz” açıklamasında bulundu.

DMM’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “Ankara’da 4 kişi, ‘maymun çiçeği’ şüphesiyle karantinaya alındı” iddiası doğru değildir.

Ankara’daki herhangi bir sağlık tesisinde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hasta bulunmamaktadır.

Gerekli bilgilendirmeler, Sağlık Bakanlığının ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde yapılmaktadır.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”

Bakan Memişoğlu, “Ülkemizde görülmedi” demişti

Afrika kıtasında görülen ve maymun çiçeği olarak da bilinen mpox virüsü nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmişti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, M Çiçeği hastalığına dair hastalığa dair son açıklamasında “M Çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

Kaynak: T24