Sinan Ateş cinayetinde 2. duruşma!

» Büyük Manşet » Sinan Ateş cinayetinde 2. duruşma!

Ankara’da silahlı saldırıda öldürülen Sinan Ateş faillerinin yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görülecek. 12 tutuklu sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında savcılık esas hakkındaki mütalaasını açıklayacak.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından başlayan davada bugün ikinci duruşma görülecek. 1 Temmuz’da başlayan ve 5 gün süren ilk duruşmada 22 tutuklu sanıktan 10’u adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Tutuklu yargılanan sanıklar şöyle:

Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal, tetikçiyi Ankara getiren Aşkın Mert Gelenbey ile Mustafa Can Çolak, Çağlar Zorlu, tetikçi Eray Özyağcı, azmettirici Doğukan Çep, MHP’li avukat Serdar Öktem ve Mustafa Uzunlar.

Adli kontrolle Tahliye edilen sanıklar:

Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay.

Tolgahan Demirbaş’ın dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınmasına ilişkin yapılan şikayetin dosyaya girmesi ve içlerinde MHP yöneticilerinin de olduğu 17 şüpheli hakkındaki soruşturma dosyasının görülen dosya ile birleştirilme talebi reddedildi.

AYRILAN DOSYA

Haklarında işlem yapılan 39 kişiden, yurtdışına çıkış yasağı getirilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile eski MHP Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz dahil 17 kişi hakkındaki soruşturma ise ayrı bir dosya üzerinden sürdürülüyor.

“ŞARTLAR DEĞİŞİNCE KOLTUĞA BAKILMAKSIZIN YENİDEN YARGILAMA YAPILIR”

Duruşma öncesi konuşan Ayşe Ateş, “Yarım bir iddianame ile kurulan bir mahkeme var. Umudum o ki yeni tahliyeler olmasın. Bu kadar hızlı mütalaanın olması mantık dışı. Ayrılan 17 kişilik bir dosya var. Sağlıklı bir yargılama yapılmıyor. Mahkemenin üzerinde baskı var. Hızlıca adi bir cinayet vakasına dönüştürülmeye çalışılan bir yargılama var ortada. Eğer bu şekilde hızlıca kapanırsa da tarihe en hızlı kapanan siyasi cinayet davası olarak görülüyor. Siyasi ayağına dokunulmasın diye bir set çektiler. Ortak hazırlanmış ifadelerle… Daha önceki ifadeleri burada değişti. O siyasi ayağa dokunulmasın istiyorlar. Şartlar değişince yeni bir yargılama yapılır. Oturduğu koltuğa bakılmaksızın yargılama yapılır. Bu işin merkezinde Ahmet Yiğit Yıldırım var. Dosyadaki tüm suçlara bakarsanız onun talimatında toplanıyor. 20 ayrı dava açılacak suç var bu dosyada. Merkezinde Ahmet Yiğit Yıldırım ve onun yardımcısı azmettiricilikle yargılanan Tolgahan Demirbaş var” dedi.