Akıllı telefonlar, günümüzde birçok insan için oldukça önemli bir hale geldi. Gün içinde birçok ihtiyaç telefon ve internet aracılığıyla halledilirken, cihazların şarj süresi de kullanıcılar için önem taşıyor. Her telefonun farklı pil kapasitesi ve kullanım süresi bulunurken, piller kadar şarj cihazları da telefonları etkileyen bir etmen. Peki şarj cihazı satın almadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte ayrıntılar…
Şarj cihazı alırken nelere dikkat edilmeli? Bu hataları sakın yapmayın…
Teknolojik cihazlar, artık hayatımızın değişilmez birer parçası oldu. Akıllı telefonlar, birçok işin pratik bir şekilde tamamlanmasını sağlarken, bu cihazların pil sağlığı da gün içindeki kullanım süresi adına önem taşıyor. Peki telefonların şarj cihazı cihazın pil sağlığı için ne kadar önemli? Şarj cihazı seçerken nelere dikkat edilmesi gerekir? İşte konuyla ilgili tüm ayrıntılar…
Adaptör satın almadan önce en araştırılması gereken en önemli unsurlardan birisi güçtür. Adaptörün gücü, akıllı telefonunuzun ihtiyacına en az eşit seviyede olmalıdır. Ya da daha yüksek olmalıdır. Cihazınızın gücünü Watt (W) cinsinden öğrenebilirsiniz. Adaptör üzerinde de güç, W cinsiyle ifade edilir.
Aynı zamanda şarj cihazının adaptörünün voltajı, cihazın kullanım voltajıyla uyumlu olmalı. Türkiye’de kullanılan voltaj 230V’tur. Adaptör üzerinde voltaj değeri de V (volt) cinsinden ifade edilir.
Adaptörün akım değeri de bir başka unsur. Bu değerin de cihazın ihtiyacına uygun olması gerekmektedir. Akım değeri Amper (A) cinsinden ifade edilir. Cihazınızın akım değerini kullanım kılavuzu veya cihazın üzerindeki etiketten öğrenebilirsiniz.
Adaptörün konnektörünün, cihazınızın giriş yuvasına uyumlu olduğundan emin olun. Farklı konnektör tipleri mevcuttur. Bunlara; USB-C, Lightning, DC gibi modeller örnek gösterilebilir. Eğer uyumsuz bir konnektör satın alırsanız, telefonunuzu şarj etmeniz mümkün olmaz.
Adaptörün, CE belgesi gibi güvenlik sertifikası aldığından emin olmalısınız. Ucuz ve kalitesiz adaptörler cihazınıza uzun vakitte birçok zara verebilir. Aynı zamanda yangın riskine de neden olur.
KAYNAK: Tele1