İstanbul Yarış Pisti, Türk sporculara kapılarını açıyor!

» Gündem » İstanbul Yarış Pisti, Türk sporculara kapılarını açıyor!

İstanbul Yarış Pisti, motosiklet sporlarının en görkemli organizasyonu Türkiye Pist Şampiyonası’na da açıyor.

Kısa süre önce el değiştiren İstanbul Yarış Pisti, pistin yeni işletmecisi Lale Cander ve ekibinin yoğun çabaları ile sportif etkinlikler için hazırlanıyor. Daha önce yarışlara engel olan unsurlar öncelik sırasına göre çözüme kavuşturuluyor.

TOSFED daha önce pistin ilk tesliminden sonra haftalarca çalışarak pistin eksiklerini belirlemiş ve yeni yönetime rapor olarak sunmuştu. En büyük engellerden biri olan 1 milyon m2’ye dağılmış ve virajları dahi kapatan otlar kesilerek pistin sportif anlamda kullanılmasının önü açıldı.

Dünyanın en gözde ve heyecan verici İstanbul Yarış Pisti ayrıca kapılarını ülkemizde motosiklet sporlarının en görkemli organizasyonu Türkiye Pist Şampiyonası’na da açıyor.

12 yıl aranın ardından pist kapılarını açıyor
Teknik donanımı, seyirci kapasitesi ve dünyanın gözde şehri İstanbul’da yer almasıyla tüm motorsporları tutkunlarını cezbeden İstanbul Park, 12 yıl aradan sonra Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilecek Türkiye Pist Şampiyonası 13-15 Eylül tarihlerinde İstanbul Yarış Pisti’nde izleyicilerle buluşacak.

Toprak Razgatlıoğlu da ilk kez burada piste çıkacak
Dünya Şampiyonu Milli Motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu’nun da piste çıkacağı büyük organizasyonda sporcular,
1000cc, 600cc, 500cc, 300cc, 250cc, 125 cc (Gençler-Büyükler) ve Yamaha R25 Kadınlar Kupası olmak üzere 10 farklı sınıfta mücadele edecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar Motorsport.com’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiyemiz motosiklet sporunda dünyanın zirvesinde bir yere sahiptir. Milli motosikletçilerimiz ve altyapıdan yetişen yüzlerce çocuk ve genç sporcularımız dünyanın tüm pistlerinde bayrağımızı dalgalandırarak bizi gururla temsil etmektedir. Ülkemizde motosiklet sporlarına olan ilgi de her geçen gün artmaktadır ve gençler arasında motosiklet kullanımı artık bir tutku haline gelmiştir. Milli sporcularımızın özellikle ulusal kahramanımız Toprak Razgatlıoğlu’nun başarıları ve rekorları sporumuza olan ilgiyi artırmış durumda. Bizler Federasyon olarak kulüp ve sporcularımıza her zaman en iyi imkanları sağlamayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde yürütüyoruz. Uzun zamandır büyük sıkıntı yaşanan pist yarışlarımızı artık İstanbul Yarış Pisti’nde düzenleyebileceğiz. Sporcularımız antrenman ve eğitim için yurtdışına gitmek zorunda kalmayacak” dedi.