Cübbeli kişiler silahlarla nöbet tutuyor

» Büyük Manşet » Cübbeli kişiler silahlarla nöbet tutuyor

Uzundere Mahallesi’nde kaçak iki katlı bir cemaate ait Kur’an kursu binası mahkeme kararıyla belediye tarafından yıkılmak istendi.

MEHMET İNMEZ

‘Müslümanlaştırmaya geldik’ dediler yıkıma izin vermediler

İzmir’in Karabağlar ilçesi Uzundere Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine kurulan iki katlı bir cemaate ait Kur’an kursu binası mahkeme kararıyla belediye tarafından yıkılmak istendi.

Ancak, Kaymakamlık belediye ekiplerine polisin eşlik etmesi için görevlendirme yapmadı.

Ekipler, eli silahlı sarıklı  kişilerin olduğunu gördüğü için yıkımı güvenlik gerekçesiyle yıkımı uygulayamadı. Yıkım ekipleri ve vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

İddiaya göre,  iki yıl önce Kur’an kursu ve öğrenci yurdu binası yapıldı. Bina için ruhsat verilmemesine rağmen seçim döneminde hızla yükseldi.

Şikayetler üzerine Karabağlar Belediyesi üç kez ceza kesti ve encümen oluru ile yıkım kararı çıkarıldı.

https://egesaati.com.tr/izmirde-gerginlik-cubbeli-kisiler-silahlarla-nobet-tutuyor/

Kaçak binayı yıkmak için Karabağlar Belediyesi 10 gün içerisinde üç kez Kaymakamlığa bilgi vererek güvenlik için poliş görevlendirilmesini istedi.

Ancak, Kaymakamlık görevlendirme yapmadı. Ekipler, bu sabah kaçak binayı yıkmak için tekrar gitti.

Kapıda sarıklı ve eli silahlı kişilerle birlikte karşılaşınca güvenlik gerekçesiyle yıkımdan vazgeçildi ve bir kez daha tutanak tutuldu.

Yıkım ekipleri ile cemaat üyeleri arasında kısa süre gerginlik yaşandı.

Sarıklı ve cübbeli kişiler “Biz burayı Müslümanlaştırmaya geldik”, “Siz Kuran-a karışamazsınız” diyerek sonu ölüm olsa burayı yine yıktırmayız” diye tehdit etti.

https://egesaati.com.tr/izmirde-gerginlik-cubbeli-kisiler-silahlarla-nobet-tutuyor/

SİLAHLARLA BEKLİYORLAR

Ekiplerin inşaat etrafından ayrılması ardından, cübbeli kişilerin ellerinde silahlarla nöbet tuttuğu ve kimsenin girmesine izin vermediği öğrenildi.

Uzundere Mahalle Muhtarı Aylin Mert ise Mahkeme kararına rağmen binayı yıkıma izin vermediler. Silahlı olduklarını biliyoruz. Vatandaşlarla karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Acilen güvenlik güçleri önlem almalıdedi.