CHP’li Murat Bakan’dan ‘koruma talebi’ iddialarına yanıt

» Büyük Manşet » CHP’li Murat Bakan’dan ‘koruma talebi’ iddialarına yanıt

CHP’li Murat Bakan, koruma talep ettiği iddialarını reddetti; yalnızca İzmir Valiliği’ne yakın koruma başvurusu yaptığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı’ndan “koruma ordusu tahsisi” talep ettiği yönündeki iddiaları yalanladı. Gazeteci Levent Gültekin, Youtube kanalında yaptığı açıklamada, Murat Bakan’ın İçişleri Bakanlığı’na başvurarak “Gölge İçişleri Bakanı” sıfatıyla koruma talep ettiğini öne sürdü. Gültekin, Bakan’ın İzmir’de böyle bir başvuruda bulunduğunu belirtti.

Murat Bakan, bu iddialara sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Bakan, İçişleri Bakanlığı’na böyle bir başvuruda bulunmadığını ifade ederek, Gültekin’in açıklamalarının yanlış olduğunu belirtti. Bakan, istihbarat kaynaklarından gelen gayri resmi bilgi nedeniyle İzmir Valiliği’ne 30 Temmuz 2024 tarihinde sadece bir yakın koruma başvurusu yaptığını ve bu başvurunun henüz sonuçlanmadığını söyledi.

Bakan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yanlış ve haksız bir yorumu düzeltmek gereği hasıl olmuştur. İçişleri Bakanlığı’na, ‘Ben Gölge İçişleri Bakanıyım, bana koruma ordusu tahsis edin’ şeklinde bir başvurum olmamıştır. İstihbarat kaynaklarından aldığımız gayri resmi bilgi doğrultusunda yüksek risk altında olduğum belirtilmiş ve emniyet mensuplarının uyarıları üzerine, 30 Temmuz 2024 tarihinde İzmir Valiliği’ne sadece bir yakın koruma başvurusu yapılmıştır. Bu başvurunun neticelenmesi ise henüz beklenmektedir.”