CHP’li Karakoz: Adliye binası yerine otlar bitmiş

» Büyük Manşet » CHP’li Karakoz: Adliye binası yerine otlar bitmiş

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, adliye binası yapılacak alanda inceleme yaptı. Karakoz, “Bina yerine alanda otlar bitmiş durumda” dedi.

TBMM kapandığı günden itibaren tüm mesaisini Aydın’da geçiren ve tek tek ilçeleri gezerek Aydın ve Aydınlıların sorunlarını gündeme getiren Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Efeler ilçesi Ovaeymir Mahallesi’nde Adliye binası yapılacağı söylenen araziye giderek burası aylardır atıl durumda sözde buraya adliye binası yapılacaktı ama orta da inşaat yok arazide bol bol ot var diyerek yetkililere sitem etti.

İKTİDAR NEDEN AYDINLILARA VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMUYOR

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “Aydın Adliye binasının fiziki şartlarının yetersizliği ve depreme dayanıksızlığı ortadayken hangi akıl ve vicdan yıllardır Aydın’da yeni bir adliye binası yapmaz? İktidar neden Aydınlılara verdiği sözleri tutmuyor? Aydın Adliye binasının durumu ortada. Bugünden sonra Aydın Adliye binasında meydana gelecek tüm kazalardan iktidar sorumludur” çıkışını yaptı.

ADLİYE BİNASI PROJESİ’NDEN TAMAMEN VAZ MI GEÇİLDİ?

Yıllardır Aydın’da adalet sarayı yapacağını söyleyen AKP iktidarının kamu kaynaklarını verimli kullanmadığını, Aydın’a yatırım yapmadığını yapmaya kalksa da aynı burada olduğu gibi eline yüzüne bulaştırdığını hatırlatan CHP’li Karakoz; “buraya yapılacak adliye binasından neden vazgeçildi? Yeni bir adliye binası yapılacak mı yapılacaksa nereye yapılacak? Arazi üzerinde yapılan kazı çalışmalarına göre arazinin fay hattı üzerinde olduğu iddia edilmektedir. Adliye binasının yapılacağı yer olarak burayı kim ya da kimler seçti” dedi.