Bölge Mahkemesi açılışına davet edilmeyen CHP’li Horzum’dan tepki

» Gündem » Bölge Mahkemesi açılışına davet edilmeyen CHP’li Horzum’dan tepki

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katıldığı açılışa davet edilmedi.

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katıldığı Denizli Bölge Adliye Mahkemesi, Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası ve Adliye Sarayı Ek Hizmet Binası açılışına CHP’lilerin davet edilmemesine tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, TBMM Başkanvekili CHP Denizli Millletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımı ile gerçekleştirilen Denizli Bölge Adliye Mahkemesi açılış törenine davet edilmedi. CHP Denizli İl Başkanı Horzum, yapılan bu hataya sert bir şekilde tepki gösterdi. Horzum, ‘Adaleti olmayan Adalet Bakanının açılışına katıldığı etkinliğe bizi davet etmeyerek adaletle ne kadar alakalı olduğunu göstermiştir’ dedi.
Gerçekleştirilen açılış törenine Denizli protokolünden bir çok isim ve siyasi parti temsilcileri davet edilirken, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, TBMM Başkanvekili CHP Denizli Millletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı’nın davet edilmediği öğrenildi.
Bu skandal karara CHP Denizli İl Başkanı Horzum, sert bir dille tepki gösterdi. Başkan Horzum, kendilerinin açılış törenine davet edilmemesi hakkında yaptığı açıklamada, ‘Türkiye’de bugün en çok tartışılan konu Türkiye’de adaletin olmadığı üzerinedir. Bugün Denizli’ye adaleti sürekli eleştiri konusu olan ülkenin Adalet Bakanı teşrif etmişler. Denizli Bölge Mahkemesi’nin açılışına katılmışlar. AK Parti İl Başkanının, MHP İl Başkanının davet edildiği açılış törenine, Denizli’de yerelde iktidarın sahibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanını ve Milletvekillerini açılışa davet etmemişler. Adaleti olmayan ülkenin Adalet Bakanı’nın katıldığı etkinlik bir tarafa, bu yapılan tek kelimeyle saygısızlıktır ve adaletsizliktir. Adaleti olmayan Adalet Bakanı başta olmak üzere bu skandala imza atan kim varsa kınıyorum. Ülkemizin adalet konusunda yaşadığı problemlerin sebebinin nereden kaynaklandığını da görmüş olduğumuz bu hata bize göstermiştir ki, bu ülkenin bir an önce liyakatli, adaletli, saygı duygusuna sahip yöneticilere ve idarecilere ihtiyacı vardır. Narin gibi çocuklarımızın özgürce bu ülkede yaşayamaması, kara para aklayanların elini kolunu sallayarak dışarıda olması, Dilruba gibi ifade özgürlüğünü kullanmak isteyen gençlerimizin içerisi atılması ve daha bir sürü skandal karar bu ihtiyacı açıkça göstermektedir. Bu elzem durum bize, bu ülkenin adalet sorununu çözmek için, halkın iktidarını bir an önce inşa etmek için daha da güç vermiştir. Verdikleri bu skandal ancak kendilerine yakışırdı.’ ifadelerini kullandı.