Çeşme Belediyesi’nden sürdürülebilir tarıma destek

» Çevre » Çeşme Belediyesi’nden sürdürülebilir tarıma destek

Çeşme Belediyesi, ata tohumlarını yaşatarak yerel üretimi destekliyor. 70 bin fide üretilecek, çiftçilere eğitim verilecek ve sağlıklı ürünler tüketicilerle buluşacak.

Çeşme Belediyesi, sürdürülebilir tarım konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Yerel Tohum Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyerek, ata tohumlarını yaşatma ve yerel üretimi güçlendirme hedefiyle yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

70 bin adet fide üretimi ve dağıtımı yapılacak

Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde sürdürülen fide üretimi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 7 çeşit yazlık sebze ve fidan tohumlarının ekildiği serada, toplamda 70 bin adet fide üretilecek. Nisan ayında, 40 bin adet domates, 10 bin adet patlıcan, 15 bin adet biber fidesi ve diğer yazlık sebzeler, üreticilere ve ata tohumlarına ilgi duyan yurttaşlara dağıtılacak.

Süs bitkilerinden sebzelere, Çeşme’nin tarımına yön veriliyor

Başkan Lal Denizli, ziyaretinde toprak hazırlıkları devam eden tarlaları da inceledi. Çeşme’de, sakız enginar, sakız bakla, mevsimsel nohut ve anason ekimi yapılırken, susam ve diğer sezonluk sebzelerin ekimi için de hazırlıklar sürdürülüyor. Ayrıca, bölgenin incir, nar ve asma türleri için fidan üretim sahası oluşturuldu. Bu projeyle, susuz tarım teşvik edilirken, çiftçilere ziraat mühendisleri aracılığıyla eğitim veriliyor.

Başkan Denizli’den Sürdürülebilir Tarım Desteği Ata Tohumlarını Yaşatıyoruz (2)

Başkan Denizli, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve diğer paydaşlarla birlikte yürütülen “Değişen İklim Koşullarında Çeşme Kavununun Sürdürülebilir Üretimi” projesi kapsamında hazırlanan tarlayı da gezdi. Bu projeyle, iklim değişikliği karşısında bölgedeki tarımın sürdürülebilirliği sağlanmaya çalışılıyor.

Başkan Denizli’den tarımda sürdürülebilirlik vurgusu

Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Belediyesi olarak, sağlıklı, temiz ve sürdürülebilir bir tarım anlayışı ile çalışmaları sürdürdüklerinin altını önemle çizerek, “Hem ata tohumlarımızı yaşatıyor hem üreticilerimize fide, tohum ve eğitim gibi her türlü desteği sunarak, yerel üretimin güçlenmesini sağlıyoruz. Bu sayede, bölgemizdeki çiftçilerimizin ekonomilerine katkı sağlarken, sağlıklı ve doğal ürünlerin tüketicilerle buluşmasını temin ediyoruz” dedi.