Bodrum yangınında son durum…

» Gündem » Bodrum yangınında son durum…

Bodrum’da meydana gelen orman yangınından yaklaşık 100 hektara yakın alanın etkilendiğini ve söndürme çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Muğla’nın Bodrum ilçesi Pınarlıbelen Mahallesi’nde bugün saat 14.15 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangınına ilişkin Muğla Valisi İdris Akbıyık açıklama yaptı.

Akbıyık, “Yangının yayılması, ilerlemesi engellendi. Sabaha kadar tüm birimlerimiz, araçlarımız çalışacak. Tabii burada sıkıntı şu; karadan müdahale çok zor oldu. Arkadaşlarımız metrelerce su hortumlarını taşıdılar. Yol olmadığı için dozerlerimiz yol açma çalışması yapıyor. Bir taraftan havadan, karadan gayret devam ediyor. Burada 18 hava aracımız çalışıyor şu anda. 119 karadan arazözlerimiz, itfaiyelerimiz yine belediyelerden gelen, özel sektörden, termik santrallerden gelen dozerlerimiz, yol açma çalışmaları yapıyorlar. Yaklaşık 420 personelimizle ağırlık orman bölge müdürlüğümüz personelleri olmak üzere burada görev yapıyor. İnşallah sabaha kadar devam edeceğiz. Kontrol altına alacağız. Ben milletimize, Bodrum’a, Muğla’ya büyük geçmiş olsun diyorum. Allah beterinden korusun” dedi.

Yaklaşık 100 hektar alan etkilendi

Yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmaların sürdüğünü de aktaran Vali Akbıyık, ” Yangının çıkış nedeni de tespit edilecek. Tahminen şu anda tam ölçüm yapılmadı ama 100 hektar civarında alan etkilendi. Bunun içerisinde tabii zeytinlik alanlar da var. Küçük bir kısmı da zeytinlik alan” diye konuştu.