Bayram tatili yolunda acı tablo! 49 can kaybı, 7 bin 683 yaralı

» Büyük Manşet » Bayram tatili yolunda acı tablo! 49 can kaybı, 7 bin 683 yaralı

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin altıncı gününde trafik kazalarında oluşan acı tablo ortaya çıktı. Tatilin ilk altı gününde 49 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 683 kişi ise yaralandı.

Kurban Bayramı dolayısıyla dokuz gün sürecek tatil 15 Haziran Cumartesi günü başladı. Tatili değerlendirmek için şehir dışına çıkmak isteyenler, kara yollarında ve otobüs terminallerinde yoğunluk oluşturdu. Trafikte ‘bayram hareketliliği’ sürerken üç günde meydana gelen trafik bilançosu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin üçüncü günü, 20 Haziran 2024 Perşembe günü 668 trafik kazasının meydana geldiğini, 13 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 133 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

49 CAN KAYBI

Yerlikaya, açıklamasında bayram tatilinin ilk altı gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe) 49 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 bin 683 kişinin yaralandığını aktardı.

UYARILARDA BULUNDU

Trafiğe çıkan sürücülere uyarılarda bulunan Yerlikaya, “Bayram tatili için memleketimizin çeşitli illerine giden vatandaşlarımızın geri dönüş yolculukları başladı. Trafik yoğunluğu tekrar artıyor.
Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım.” uyarısında bulundu.