Balık tutkunları Çeşme’de buluşuyor…

» Büyük Manşet » Balık tutkunları Çeşme’de buluşuyor…

Amatör balıkçılığın zirve turnuvası “Big Fish Çeşme 2024” 26-29 Eylül tarihleri arasında Çeşme Marina’dan verilecek start ile başlayacak…

Sportif balıkçılıkta Avrupa’nın en popüler turnuvaları arasında gösterilen “Big Fish Çeşme 2024” bu yıl Avek ana sponsorluğunda 26-29 Eylül tarihleri arasında 17’inci kez düzenlenecek. “Yakala Bırak Yaşat” mottosuyla düzenlenen turnuvaya amatör balıkçılık tutkunlarının yanı sıra ünlü isimler de kurdukları takım ve tekneleriyle katılacak. Bu yıl Türk ve yabancı bayraklı 50’den fazla tekne ile 300’den fazla amatör balıkçının, turnuvanın ev sahipliğini üstlenen Çeşme Marina’dan denize açılması beklenirken, Ege suları bir kez daha kıyasıya mücadeleye sahne olacak. 29 Eylül tarihinde Sade Urla Restaurant’ının organize edeceği turnuvanın gala gecesinde ise dereceye girenler açıklanırken, denizlerimize önem verilmesinin altı bir kez daha çizilecek.

 

 

Balık tutkunları Çeşme'de buluşuyor...

Türkiye’nin sportif balıkçılık alanın da önde gelen isimlerinden biri olan Ertuğrul İçingir liderliği ve başhakemliği ile gerçekleştirilecek turnuvayı yaklaşık 10 bin kişini izlemesi bekleniyor. İş dünyası ve cemiyet hayatından ünlü simaların yanı sıra, Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen konuklar da Çeşme’de bu heyecan dolu turnuvayı yaşayacaklar.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen amatör sportif balıkçıların katılacağı Avek Big Fish Çeşme 2024 turnuvası; “Sürdürülebilir yaşam için bilinçli avlanma” felsefesini temel alıyor. En büyük balığı yakalamak için rekabete girecek olan amatör balıkçılar, yakaladıkları balıklardan ihtiyaç fazlası olanları ölçüm işlemi sonrasında tekrar ait oldukları yer olan denizlere bırakacaklar. Balıkçılık sporunu geniş kitlelere yayma ve bilinçli avlanmayı teşvik etme amacını güden turnuvada, çevre hassasiyeti konusuna da dikkat çekilecek. Balıkçılık tutkunları da heyecan dolu turnuvayı “bigfishturkey” Instagram hesabından takip edebilecekler.

Ana sponsorluğu Avek Otomotiv tarafından üstlenilen Big Fish Çeşme 2024’te, Çeşme Marina ev sahipliği yapacak. Extranet, Furuno, Odyssey ve Vicem Yatch Silver sponsorları olurken; Cresta yarışmacı formaları sponsoru ve Sade Urla gala yemeği sponsoru olarak katkıda bulunacak.