Hoşçakal İzmir, Merhaba Türkiye

» Köşe Yazarları » Hoşçakal İzmir, Merhaba Türkiye

Nurettin Sönmez yazdı

Yeniden aday gösterilmemesine oldukça içerlediği her halinden belli olan, kırgın olduğunu gizlemeyen başkan,

Narlıdere Metro açılışına İzmir halkını davet ederken, “Hepinizi bekliyorum. Zira, söyleyeceklerim var” demişti.

Bu laftan sonra, “partiden istifa mı edecek” soruları sorulmaya başlamıştı ki, cevabı da vakit geçirmeden kendisi verdi.

Yok öyle bir şey” dedi gençlerle buluşmasında, “yolculuğa CHP çatısı altında devam edeceğim” dedi ve noktayı koydu.

Partiden de ayrılmayacağına göre, ne diyecek acaba..?” diye merak edenler, cumartesi günü akın etti Balçova’daki metro açılışına..

Başkan kürsüye geldi, başladı konuşmaya..

Görev süresi boyunca hayata geçirdiği projeleri aktardı önce.

Bu süre boyunca kendisinin yanında yer tutan, destek veren tüm kesimlere teşekkür ederek devam etti;

 “Bu memleket için, İzmir için son nefesime kadar hizmet edeceğim. Bunu, kimsenin ekmeğine yağ sürmeden, bu toprakları rant çetelerine peşkeş çekmeden yapmaya devam edeceğim..” dedi.

Konuşma uzadıkça merak da artmaya başlamıştı.

Söyle artık ne söyleyeceksen bakışları, homurdanmaya dönüşmek üzereyken,

Başkan sadede gelmeye başladı yavaş yavaş;

“Unutmasınlar! Ben uzun mesafe koşucusuyum… Şunu çok iyi bilsinler! Bugüne kadarki hattımız İzmir Büyükşehir Belediyesiydi. Bundan sonra sathımız, tüm vatandır” dedi coşkulu alkışlar arasında..

Yani artık yerelden ulusala taşınıyorum dedi.

Peki, Soyer, ulusal siyasette kendine bir yer bulabilir mi?

Bence bulabilir.

CHP içinde 31 Mart seçimlerinin sonuçları bekleniyor şu aralar.

Eğer geçtiğimiz genel seçimlerde olduğu gibi bir başarısızlık yaşanırsa, partide işler karışır. Değişimciler, başta Genel Başkan olmak üzere sorgulanmaya başlanır.

Böyle bir durumda kartlar yeniden dağıtılır. Adaylık için oyalanan Tunç Soyer, mağdur da edilmiş kişi sıfatıyla, sahnenin ön saflarında yerini bulabilir.

Yine böylesi bir senaryoda, CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başını çekeceği çok açık olan parti içi hesaplaşmalarda, Soyer de önemli roller alabilir.

Hatırlarsanız, Özgür Özel’in birlikte çalışma teklifini geri çevirmişti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası tekliflerine açık olduğunu da bu açıklamasıyla ilan etmiş oldu sayın başkan.

Şunun şurasında seçimlere 33 gün kaldı.

Bekleyip göreceğiz yeni sathı.

*.*.*

31 Mart’ta Konak’ta belediye başkanlığı için 5 kadın yarışacak.

CHP’nin adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Cumhur İttifakı’nın adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, İyi Parti’nin adayı Huriye Serter, Türkiye İşçi Partisi (TİP)’in adayı Gülhan Atış ve Memleket Partisi’nin adayı Dilek Ete belediye başkanlığı için yarışacaklar.

Birkaç gün önce önemli bir gelişme yaşandı. Cumhur İttifakı’nın adayı Ceyda Bölünmez Çankırı’dan rakiplerine bir çağrı geldi.

Çankırı, “Bu seçim keyifli bir seçim olacak. Ben buradan bütün kadın adaylarımızı birlikte kahve içmeye davet ediyorum. Kadın kadının rakibi değil dostu olur. Bu partiler arasında bir hizmet yarışı, biz hizmette yarışacağız” diyerek çok önemli bir çağrı yaptı.

Bence harika bir çağrı.

Müthiş olur.

5 rakip kadının bir araya gelip, kahveleri eşliğinde sohbet ederken fotoğraf vermeleri, hem erkek egemen nobran siyasete, hem de tüm Türkiye’ye çok anlamlı bir mesaj olur.

Bu fotoğraf İzmir için bir onur olur.

Bu mesajın, demokrasinin en önemli kentinden, kuruluşun ve kurtuluşun kentinden, İzmir’den verilmesi de ayrıca çok şık olur.

Bu çağrı karşılık bulur mu..?

Olur mu..?

Olur mu olur..