Vatandaş ‘Çek Gönder’le çözüme ortak oldu

» Genel » Vatandaş ‘Çek Gönder’le çözüme ortak oldu

Lüleburgaz Belediyesi’nin mobil uygulamasında hayata geçirdiği ‘Çek Gönder’ seçeneği sayesinde vatandaşlar gördükleri sorunları fotoğrafıyla birlikte belediyeye hızlı bir şekilde gönderebiliyor.

Vatandaşların ‘Çek-Gönder’ aracılığıyla belediyeye bildirdiği her iki talepten biri çözüme kavuşturulmuş oldu.

Lüleburgaz Belediyesi’nin mobil uygulamasında hayata geçirdiği ‘Çek Gönder’ seçeneği kentteki sorunların çözümüne hızlı katkı sağlarken, vatandaş kent içerisindeki sorunların çözümüne ortak oluyor.

Vatandaşlar uygulama sayesinde, gördükleri sorunların fotoğraflarını çekip belediyeye hızlı bir şekilde gönderirken, belediye ekipleri de sorunlara kısa süre içinde müdahalede bulunuyor.

HER İKİ TALEPTEN BİRİ ÇÖZÜLDÜ

Nisan ayının ortasından bu yana aktif şekilde kullanılabilen ‘Çek Gönder’ uygulaması sayesinde vatandaşlar, gördükleri sorunları fotoğrafıyla birlikte belediyeye hızlı bir şekilde gönderebiliyor.

Vatandaşlar yaklaşık 20 günlük sürede gördükleri 117 adet sorunu fotoğraflayarak belediyeye bildirdi.

Vatandaşların sorun olarak görüp belediyeye ulaştırdıkları talepler hızlı bir şekilde değerlendirilerek ekiplerin yönlendirilmesi sağlandı.

Taleplerin çoğunluğunu mevsime bağlı olarak temizlik, ilaçlama, çöp, atık, ot biçme gibi talepler oluştururken, gelen her iki talepten biri çözüme kavuşturulmuş oldu.

Vatandaşların yol ve altyapı gibi konulardaki talepleri de ilgili müdürlüklerin programlarına alınıyor.

KENT GENELİNDE BAKIM-ONARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan Lüleburgaz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde tespit edilen noktalarda bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Ekipler, Büklüm Caddesi’nde içme suyu hattı çalışmasından dolayı bozulan asfaltı yeniden eski haline getirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Akgöl de çalışmaları yakından takip etti.

ÖZEL EKİPLE HIZLI MÜDAHALE

Kent genelindeki yol, çevre temizliği, altyapı gibi konulara müdahale eden ekipler, ‘Çek Gönder’ butonu aracılığıyla kendilerine adres bilgisi ve fotoğrafla gönderilen noktaya en kısa süre içinde müdahalede bulunuyor.

Bununla birlikte vatandaşların 444 55 39 numaralı Lüleburgaz Belediyesi Çağrı Merkezi tarafından aranarak talepleriyle ilgili kayıt oluşturulması sağlanıyor. Oluşturulan kayıtlar sayesinde de vatandaşlar talepte bulundukları konunun takibini şeffaf bir şekilde sağlayabiliyor.