Hamas’tan rehine videosuyla esir takası çağrısı

» Büyük Manşet » Hamas’tan rehine videosuyla esir takası çağrısı

Hamas üç İsrailli rehinenin videosunu yayınladı. Videoda kadınlar İsrail Başbakanı Netanyahu’ya rehine takası çağrısı yaptı. 

Hamas, üç İsrailli rehinenin videosunu yayınladı. Videoda, rehinelerin İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya “esir takası çağrısı” yaptığı görüldü. Rehinelerin videosunun nerede, ne zaman ve hangi koşullar altında kaydedildiği belirsizliğini koruyor. İsrail basının ‘Hamas’ın propaganda faaliyeti’ diye tanımladığı video, “El Kassam tarafından tutulan bazı Siyonist mahkumlar Netanyahu ve Siyonist hükümete bir mesaj gönderiyor” notuyla paylaşıldı. Rehinenin sözlerinin ona zorla söyletilip söyletilmediği de belirsiz.

NETANYAHU’DAN İLK TEPKİ: KALBİMİZ SİZİNLE

Rehine aileleri tarafından, Hamas’ın elindeki sivillerin serbest kalmasını değil savaşı öncelemekle suçlanan Netanyahu, videonun yayınlanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada rehine videosunu “acımasız bir psikolojik propaganda” diye niteledi. Rehineleri eve getirmek için “her şeyi yapacaklarını” yineleyen Başbakan, videodaki kadınlara “Kalbimiz sizinle” diye hitap etti.

‘SİZİN 7 EKİM’DEKİ ÇUVALLAMANIZ YÜZÜNDEN…’

Videoda rehinelerden birinin Netanyahu’ya hitaben “Sizin siyasi, ulusal ihmaliniz ve 7 Ekim’deki çuvallamanız yüzünden cezalandırılıyoruz . Çünkü orada ordu yoktu. Kimse gelmedi. Kimse bizi duymadı” dediği görüldü. Ortadaki kadın, “Merhaba Bibi Netanyahu” diye başladığı sözlerini “23 gündür Hamas’ın esareti altındayız. Dün rehinelerin aileleriyle bir basın toplantısı yapıldı. Bir ateşkes olması gerektiğini biliyoruz. Hepimizi serbest bırakmanız gerekiyordu. Hepimizi serbest bırakacağınıza dair bir taahhütte bulundunuz” diye sürdürdü.

BİRKAÇ KEZ BAĞIRDILAR: ‘ŞİMDİ…’

Artı Gerçek’in haberine göre rehine kadın “Hepimizi öldürmek istiyorsunuz. İsrail ordusunu kullanarak hepimizi öldürmek istiyorsunuz… İsrail vatandaşlarının öldürülmüş olması yeterli olmadı” ifadelerini kullandı.

Rehine “Bırakın bizi gidelim. Bırakın gidelim. Bırakın vatandaşları gitsin, bırakın mahkumları gitsin. Bizi serbest bırakın. Hepimizi serbest bırakın. Şimdi ailelerimize dönmemize izin verin!” dedi. Videonun sonunda iki rehinenin birkaç kez ‘Şimdi’ diye bağırdığı görüldü.