28 Şubat Davası sanıklarına af

» Büyük Manşet » 28 Şubat Davası sanıklarına af

28 Şubat Davası sanıklarına af içeren Cumhurbaşkanı kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.

28 Şubat Davası sanıklarına af içeren Cumhurbaşkanı kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, 28 Şubat davası sanıklarının kalan cezaları sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldı.

Karara göre, kalan cezaları kaldırılan isimler Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Çevik Bir, Haci Sülük, Aliefter Aslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna, Abdulhekim Yılmaz, Çetin Doğan ve Aydan Erol oldu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Talimat verdim’ diyerek açıklama yapması ardından tutuklu bulunduğu İzmir Buca Cezaevi’ne yeni bir uygulama getirildi. İkinci kez kalp krizi geçirme ihtimali bulunan Doğan için, odasına ve banyoya ‘acil yardım’ butonları konulmuştu.

ÇÖZÜM DEĞİL

Eşinin hayatının ‘acil yardım’ butonuna bağlı olduğunu açıklayan Nilgün Doğan, “Eşim kriz geçirdiği zaman yardım butonuna basamamış ve yanı başında bulunan dil hapını alarak kurtulmuştu. Cezaevi yönetimi şimdi çözüm için biri banyoya olmak üzere odasına 3 adet ‘imdat butonu’ koymuş. Kalp spazmı geçirdiği an butona anında basabilecek. Bu uygulama iyi ama biz bunu geçici bir çözüm olduğunu düşünüyoruz. Bir kriz anında yeterli olmaz. Tek kişilik hücrede kalıyor ve yardım isteyecek kimse yok. Bizler, 2021 yılından bu tarafa hükümlü olarak Adli Tıp Kurumu’nun “hapiste kalamaz” raporunun uygulanmasını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından de imzalanmasını bekliyoruz.” diyerek çağrı yapmıştı.

 

Çetin Doğan’ın hayatı acil butonuna bağlı