Çetin Doğan’ın hayatı acil butonuna bağlı

» Büyük Manşet » Çetin Doğan’ın hayatı acil butonuna bağlı

28 Şubat Davası’ndan tutuklu bulunan ve sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan ardından tekrar cezaevine gönderilen 84 yaşındaki emekli Orgeneral Çetin Doğan, Adli Tıp Kurumu’nun “hapiste kalamaz” raporunun uygulanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Talimat verdim’ diyerek açıklama yapması ardından tutuklu bulunduğu İzmir Buca Cezaevi’ne yeni bir uygulama getirildi. İkinci kez kalp krizi geçirme ihtimali bulunan Doğan için, odasına ve banyoya ‘acil yardım’ butonları konuldu.

ÇÖZÜM DEĞİL

Eşinin hayatının ‘acil yardım’ butonuna bağlı olduğunu açıklayan Nilgün Doğan, “Eşim kriz geçirdiği zaman yardım butonuna basamamış ve yanı başında bulunan dil hapını alarak kurtulmuştu. Cezaevi yönetimi şimdi çözüm için biri banyoya olmak üzere odasına 3 adet ‘imdat butonu’ koymuş. Kalp spazmı geçirdiği an butona anında basabilecek. Bu uygulama iyi ama biz bunu geçici bir çözüm olduğunu düşünüyoruz. Bir kriz anında yeterli olmaz. Tek kişilik hücrede kalıyor ve yardım isteyecek kimse yok. Bizler, 2021 yılından bu tarafa hükümlü olarak Adli Tıp Kurumu’nun “hapiste kalamaz” raporunun uygulanmasını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından de imzalanmasını bekliyoruz.