Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı

» Büyük Manşet » Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da gerçekleştirilen, Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Toplantıda, 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe terfi edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, saat 12.20’de başladı. Saray’da gerçekleştirilen toplantıya Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı.

77 ALBAY GENERAL OLDU

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu toplantıya ilk kez katıldı.

23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve  amiralliğe terfi edildi.

Kuvvet komutanları arasında yalnızca Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu’nun görev süresi bu sene itibariyle doluyordu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu’nun görev süresinin uzatılması bekleniyordu ancak bu durumun gerçekleşmemesi halinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız’ın atanacağı kulislere yansımıştı.

BEŞ PAŞA ORGENERALLİK BEKLİYORDU

YAŞ toplantısında ayrıca orgeneral ve oramirallik için atama yapılması bekleniyor. Toplantıda 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran’ın bir üst rütbeye terfi konusu ele alındı.