“Yemeği Melih Gökçek yemiş, hesabı Mansur Yavaş ödesin”

» Büyük Manşet » “Yemeği Melih Gökçek yemiş, hesabı Mansur Yavaş ödesin”

CHP’ lideri Özgür Özel, belediyelere SGK borcu baskısının mali bir darbe girişimi olduğunu söyledi. Özel, “Yemeği Melih Gökçek yemiş hesabı Mansur Yavaş ödesin” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eskişehir’e ziyaret gerçekleştirdi. Özel, İl Başkanlığı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘SGK borçları‘ tartışması sürerken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer belediyenin hesaplarına haciz konulduğunu açıkladı. Özel, SGK borçları baskısının bir mali darbe olduğunu söyledi.

“Bütün Türkiye’de yaşanan bir mali darbe girişimi var” diyen Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Askeri darbe girişimi olduğunda ben dimdik karşısında durdum bütün milletvekillerimizle beraber. Biz darbeden darbeciden medet ummayız. O gün darbe girişimi püskürtüldü. Peki bugün ne oluyor? Geçen sefer İstanbul’da yaptılar hep birlikte gittik Ekrem Başkan’a sahip çıktık.

‘ANKARA’NIN BORCUNU ŞİŞİREN MELİH GÖKÇEK’

Şimdi mali darbe girişimi. Bütün belediyelere SGK’den yazı yolladılar. Mersin’den başladı dün Ankara’da Çankaya Belediye Başkanımız söyledi birçok belediye başkanlarımız. Teker teker herkese icra kaydı geliyor. Kardeşim biz bu belediyelerin çok büyük bir kısmını sizden devraldık. Bu sefer devralmadıysak geçen sefer devraldık. Bu Ankara’nın borcunu şişiren Melih Gökçek. Adam hayatında bir lira SGK ödememiş ki. Geçen sefer almışız faiziyle katlanmış katlanmış buraya gelmiş.

‘BUNU ÜZERİNDEN OY TOPLAYACAKLAR’

Ve belediyelerde şöyle bir alışkanlık da gelişmiş, süreç içinde nasılsa belediye Ak Parti’de SGK vergi borçlarına af çıkarıyorlar, faizlerini siliyorlar. Böyle olunca da bütün belediyeler böyle davranmaya başlamış. Burada suç belediye başkanlarında da değil, ülkeyi yönetenin yönetim biçiminde. Şimdi belediyeleri CHP aldı diye ‘faiziyle ödeyin’. Yemeği Melih Gökçek yemiş hesabı Mansur Yavaş ödesin. Asker gelip darbeyi yapıp elinin kolunu bağlıyor ya bunlar da mali yönden elimizi kolumuzu bağlayacaklar. Ve hizmet edemeyecek hale getirecekler, bunun üzerinden kendilerine oy toplayacaklar. Ben bütün Türkiye’ye bu mali darbe girişimini bir şikayet ediyorum, iki boyun eğmeyeceğimizi söylüyorum, üç bu kötülük karşısında hizmete devam edeceğiz.”