Trump kazanırsa Elon Musk, Beyaz Saray’a danışmanlık yapacak

» Dünya » Trump kazanırsa Elon Musk, Beyaz Saray’a danışmanlık yapacak

Trump, yaklaşan seçimleri kazanması halinde teknoloji milyarderi Elon Musk’a Beyaz Saray’da danışmanlık teklif edecek.

Trump kazanırsa Elon Musk, Beyaz Saray’a danışmanlık yapacak

Wall Street Journal, birkaç isimsiz kaynağa dayandırdığı haberinde, araları bir süredir limoni olan Trump ve Musk’ın Mart ayından beri telefon görüşmeleri yaptığını ve başkan adayı Trump’ın Beyaz Saray’a geri dönerse Elon Musk’a danışmanlık teklif edeceğini iddia etti.

İyileşen ilişkilerde ikilinin amaçlarının, Trump’ın bağışçılara yaranmaya çalıştığını ve Musk’ın da yeni politika fikirlerini başkan adayıyla paylaşmak olduğu aktarıldı.

Musk ve Trump, Mart ayında emlak milyarderi Nelson Peltz’in evinde bir araya geldi. O zamandan bu yana ikili, Musk’ın son aylarda gündeme çokça getirdiği göçmenlik de dahil olmak üzere çeşitli siyasi konuları ele aldı.

Trump, Musk hakkında CNBC’ye, “Yıllar boyunca onunla dost oldum. Başkan olduğumda ona yardım ettim. Onu severdim” açıklamasında bulunmuştu.

Tesla ve SpaceX‘in sahibi olarak Musk, son birkaç yıldır roket endüstrisi ve elektrikli araç üretimi konularında ABD hükümet politikalarından ve sözleşmelerinden faydalanıyor.

Elon Musk Kimdir?

Dünyanın en zengin kişisi olan mühendis, mucit, yatırımcı ve girişimci Elon Musk son olarak dünyanın en büyük ve en önemli sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı.

Musk, 28 Haziran 1971 tarihinde Güney Afrika’da doğdu. Kanadalı bir annesi ve Güney Afrikalı bir babası var.

Uzun bir süre boyunca ne Tesla ne de Solar City kar etti ve Musk’ın finansal durumu hep kırılgan oldu. Evini ve tüm mal varlıklarını satan Musk, borç alarak yaşadı. Arkadaşlarının evlerinde uyudu.

Bugün bile Musk’ın sahibi olduğu bir evi veya kişisel arsası yok.

Bazen SpaceX’in prefabrik küçük konutlarında, bazen Tesla fabrikalarında ve bazen de otellerde kalıyor.