Sedef Kabaş yeni kitabını İzmirli kitapseverlerle buluşturdu

» Büyük Manşet » Sedef Kabaş yeni kitabını İzmirli kitapseverlerle buluşturdu

Gazeteci Sedef Kabaş’ın yeni kitabı ‘Yandığın Ateş Yoluna Işık Olur’un ilk imza günü İzmir Kitap Fuarı’nda gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliği ile Fuar İzmir’de gerçekleştirilen İzmir Kitap Fuarı kapsamında usta gazeteci Sedef Kabaş yeni çıkan ‘Yandığın Ateş Yoluna Işık Olur’ kitabının ilk imza günü için kitapseverlerle buluştu.

Memleketim dediği İzmir’de yeni eserinin ilk imza gününü gerçekleştiren usta gazeteci ve yazar Kabaş, ilk imza gününün İzmir’de olmasının kendisi için özel bir anlamı olduğunu söyledi. Kabaş, “İzmir benim için çok özel bir yer. Memleketim, Ara Güler’le yaptığım bir röportajda bir söz söylemişti. Onu kitapta da kullandım. Çocukluğunuzun geçtiği yer memleketiniz demişti. Benim de çocukluğum İzmir’de geçti. O yüzden İzmir benim memleketim. O anlamda benim için çok özel bir yeri var. O yüzden de bu son kitabımın ilk imzasının İzmir’de olması benim için ayrı bir anlam taşıyor.” dedi.

GÜÇ GÜÇLÜKTEN DOĞAR

Usta gazeteci, hayatında yaşadığı zorlukları kaleme aldığı eseri için zorluklar karşısında nasıl bir yol izlediğinden bahsetti. Kabaş, “Güçlükler olmadan hayat olmuyor. Hepimizin hayatta yaşadığı zorluklar, güçlükler var, kayıplar var, baskılar var, yokluklar var, yoksulluklar var. Hayat böyle bir şey. Ben bunları birer yangına benzetiyorum. O yüzden diyorum yanmayan yok. Hepimiz yanıyoruz. Ama mesele bu zorluklardan nasıl çıktığımız bu yangınları nasıl geleceğimize ışık tutacak hale dönüştürdüğümüz. O yüzden yandığımız ateş yolumuza ışık olsun diyorum. Ve ben kendi adıma yaşadığım zorlukları, gördüğüm baskıları, aldığım tehditler karşısında neden geri adım atmadım? Onlarla nasıl mücadele ettim? Sadece siyaset olarak değil, hayat olarak nasıl bir duruş sergiledim? Kendimi bir aracı yapıp aslında yöntemleri sizler için paylaştım. Ve bunu yaparken de hepimizin hikayesini anlattım aslında. Hepimizin hikayesi derken gelin hep beraber bu zorlukları yani ateşleri, alevleri nasıl geleceğimizi aydınlatan birer ışığa dönüştürebiliriz. Gelin bir paylaşım yapalım, dertleşelim dedim. O anlamda zorluklara meydan okuyan bir manifesto olarak da yorumlayabiliriz bu kitabı.” diye konuştu.

“HERKES KENDİNDEN BİR HİKAYE BULACAK”

Yeni çıkan kitabı için herkesin kendinden bir hikaye bulacağından bahseden Kabaş, “İnşallah okuyucusuyla buluşur. İnşallah birlikte bu kitabı paylaşırız. Herkes kendinden birer hikaye, birer öğreti bulur. Temennim o. Dediğim gibi ben kendimi anlatmadım aslında. Kendime bir aracı yaptım ve hepimizin hikayesini anlattım. Özellikle Türkiye’de yaşadığımız zorluklar, bu içinden geçtiğimiz karanlık dönemde bir anlamda survivor modunda yaşıyoruz. Ve çok direngen bir milletiz biz. O yüzden bu hepimizin kitabı, hepimizin hikayesi. Umarım okuyucularımız da bunu böyle benimser ve o şekilde okur ve paylaşır.” ifadelerini kullandı.