Sağlıkçılar isyan etti: Hastanemizi kapatmayın

» Büyük Manşet » Sağlıkçılar isyan etti: Hastanemizi kapatmayın

Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran, Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi’nin kapatılmasına tepki gösterdi.

Sağlıkçılar kapatılmak istenen hastane önünde vatandaşlarla birlikte eylem yaptı

Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran, İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi işlevsiz hale getirilerek hastanenin ortadan kaldırılmak istediğini söyledi.
Boran, Bakanlık kararıyla kapatılması gündemde olan Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

1985 yılından bu tarafa İzmirlilere hizmet veren bir kurum olduğunu belirten Boran, “Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi yaklaşık 40 yıldan bu yana İzmir’in göz bebeği sağlık kuruluşlarımızdan biri olmuştur. İzmir şehir hastanesinin açılmasıyla birlikte, şehir hastanesine tayin olan ve geçici görevlendirmelerle diğer sağlık kuruluşlarına gönderilen personellerden dolayı adeta can çekişmektedir. Ülkemizde şehir hastanelerinin açılmasıyla birlikte, şehir hastanesi açılan illerimizdeki pek çok hastane ya kapatılmış ya da Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi gibi atıl duruma düşürülmüştür. Hastane var. Hasta var. Doktor yok. Hastane var sağlık personeli yok. Tüm illerimizde olduğu gibi, şehir hastanelerinin açılmasıyla sağlık sistemi karmaşık hale gelen illerimizden biri de İzmir ilimiz olmuştur” dedi.

 

Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran, Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi'nin kapatılmasına tepki gösterdi.

 

 

Boran sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehir hastanesi açıldığında hastane kapandı imajı verilmiş, hastanenin malzemeleri başka hastanelere kamyonlarla götürülmüştür. Şimdide malzeme yok bahanesiyle ameliyatlar alınmayarak hastane çalışmıyor diye gösterilmektedir. Şimdi de, doktor yok. Doktor olsa malzeme yok. Tasarruf tedbirlerinden dolayı malzeme alınamıyor. Yani Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi bir şekilde işlevsiz hale getirilmeye çalışılmaktadır. Bu kurumlara yazıktır. Günahtır. İzmir ilimizde bulunan depreme dayanıksız 12 devlet hastanemizden biri ve hatta en kötüsü olan Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesinin kesinlikle yenilenmesi gerekmektedir. Önümüzdeki ay hangi hastaneye geçici görevle gideceğim diye düşünen doktordan, hemşireden, teknisyenden verim alamazsınız. Bozyaka Hastanesi İzmir ilimizde, özellikle İzmir’e İzmirlilere hatta Ege bölgesine yıllarca hizmet vermiş olan bir hastanedir kesinlikle kapatılmamalı, ya da atıl duruma düşürülmemelidir. Acilen doktor ve personel takviyesi yapılarak hizmete devam etmelidir”.”