Sağanak İstanbul’u felç etti! Meteoroloji’den yeni uyarı

» Büyük Manşet » Sağanak İstanbul’u felç etti! Meteoroloji’den yeni uyarı

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından İstanbul’da dün öğleden sonra başlayan kuvvetli yağmur özellikle Avrupa Yakası’nda etkili oldu. Sele neden olan sağanak yağış kent genelinde trafik yoğunluğuna da yol açtı. Yağış nedeniyle yollar göle dönerken bazı iş yerlerini de su bastı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu yayınlarken, İstanbul için de yeni bir uyarı yapıldı.

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından İstanbul’un kuzey kesimlerinde etkisini artıran Sağanak yağış yine sele neden oldu. Kentin bazı bölgelerinde ani bastıran kuvvetli yağış nedeniyle su baskınları meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni Hava Durumu raporunda da İstanbul için yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Burdur, Eskişehir, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara’nın batı, Antalya’nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimleri ile İstanbul’un Anadolu Yakası’nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİOSMANPAŞA’DA ÇOK SAYIDA ARAÇ SELE KAPILDI

Gaziosmanpaşa’da etkili olan kuvvetli yağışın ardından yollar göle döndü. Park halindeki çok sayıdaki araç sele kapıldı. Araçların sürüklendiği anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

İstanbul’da öğle saatlerinde kuvvetli yağışa teslim oldu. Bir çok ev ve iş yerini su bastı. Yenimahalle, Hekimsuyu Caddesi’nde park halindeki çok sayıdaki araç sele kapıldı. Araçların sürüklendiği anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Sürüklenen otomobillerden birinin sahibi olan Tolga Yaman, “Saat 16.00 sıralarında dolu yağışı başladı, sular yükseldi. Araçlarımızda ters dönerek çarpıştı. Bir anda sular yükselmeye başladı, yukarıdan sular gelmeye başladı. Bizde yukardan bakıyorduk araçlarımıza. Rögarlar iyi çalışmıyor. Su boşaltımı olmayınca su yükseldi. Önce benim otomobilim havalandı, ardından minibüse çarptı. Minibüs öndeki TIR’a çarptı, sonra bir başka otomobil akıntıyla benim aracımın üstüne çıktı” dedi.

ARNAVUTKÖY’DE EVİNDE MAHSUR KALAN KADINI KOMŞULARI KURTARDI

Arnavutköy’de etkili olan kuvvetli yağışın ardından Haraççı Mahallesi, Öğün Sokak’ta bir binanın giriş katını su bastı. Evde mahsur kalan kadın komşuları tarafından kurtarıldı. Kadının kurtarılma anı bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

ŞİŞLİ’DE SELE KAPILAN KADIN VATANDAŞLAR TARAFINDAN KURTARILDI

Şişli’de etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle bazı sokaklar nehre dönüştü. Şehit Er Namlı Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadın sel sularına kapılarak sürüklendi. Yokuş aşağı sürüklenen kadın çevrede bulunanlar tarafından kurtarılırken o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

BAYRAMPAŞA’DA SELE KAPILAN KADIN SÜRÜKLENDİ

Bayrampaşa’da sağanak yağmurla oluşan sele kapılan kadın sürüklendi.
Bayrampaşa Orta Mahalle’de sağanakla birlikte yolda sel oluştu. Kaldırımda ilerleyen bir kadın yolun karşısına geçmeye çalışırken sele kapıldı. Sürüklenen kadının çevredekiler tarafından kurtarıldığı öğrenildi.
Kaynak: CNNTürk