Özgür Özel’den iktidara Mesut Kocagöz tepkisi

» Büyük Manşet » Özgür Özel’den iktidara Mesut Kocagöz tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Özgür Özel’in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

“Bugün tarihi bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Kasım ayının başında hep birlikte Kurultay’ımızda sözlerime başlarken işöyle söylemiştik. 81 ilde 973 ilçede biri uyandı. Televizyonu açtı birazdan gelirler birlikte izleriz dedi. Rize’de Gülsüm Tatar. Antalya Mavagat’ta Ayşenur Bulut. Çankırı’da Nigar Baran. Isparta’da Reşat Yalvaç. Edirne Keşan’da Seyit Ahmet Özlüer. Mersin Anamur’da Mustafa Duman uyandı. Zabit Erdoğan. Manisa’da Selda Koç kalktı yine çayı koydu televizyonu açtı ve hayatlarında ilk kez Türkiye’nin Birinci partisinin grup toplantısını izliyorlar. Bu mutluluğu elbette çok kişiye borçluyuz. Saya saya bitmez ama en çok tayin listesi olmaz terfi listesi olmaz zaten bizde o iş olmaz. 40 yıldır ağız tadıyla iktidar yüzü görmemiştir ama bayrağı yere bırakmaz kalkar çayı demler baba evinin bacasını tüttürür ve bugünlere geldiğimizde teşekkür edilecekse önce örgütümüze aramızda olmayanlara bütün örgütümüze yürekten teşekkür ediyorum. Baba ocağının bacasını tüttürenlere selam olsun.

Ortadoğu coğrafyası 7 Ekim’den bugüne zor günler yaşıyor. Haftasonu İran ile İsrail arasında tırmanan gerilimi endişeyle takip ediyoruz Ortadoğu’da tansiyonun bu denli yükseldiği süreçte tarafların gerginliği artıracak açıklamalardan uzak durmaları çağrısını yineliyorum. Ülkemiz tansiyonu düreşrek her türlü çabanın öncüsü olmalıdır. Ben yarın grubumuzdan 6 arkadaşımızın da görevli olduğu Avrupa Karva Parlamento Meclisi’nde bir konuşma yapacağım konuşmamın özünde Filistin ve Filistin’de yaşananlar İsrail’in mezalimi olacak. 15 Nisan günü dün Filistin’de olacaktım ancak hafta sonu yaşanan saldırılardan sonra tüm hava sahalarının kapatılması ziyaretimizi erteledi ancak en kısa zamanda Filistin’e gitme ve oradaki halkın mağduriyetini bir kez daha dünyaya duyurulmasını; 33 bin tane bir ülkede civciv ötse DSÖ harekete geçer. BM heyet kurar salgın mı geliyor diye. 33 bin çocuk genç kadın ölüyor kimse kılını kıpırdatmıyorsa orada bize düşen 3. Genel Başkanımız Karaoğlan Bülent Ecevit’in Rahmetli Yaser Arafat ile kurduğu ilişki ve Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının davası olan Filistin davasına sahip çıkmaktır.

Antalya’da hafta sonu hem yüreğimiz yandı hem de yüreğimiz ağzımızda 24 saat geçirdik. Bir vefat var. Kaybettiğimiz kardeşimizin eşi hastanede yatıyor. Çocuklar bilmediği için şu anda ismini zikretmiyorum. Memleketlerine döndüklerinde oradaki belediyemiz talimatlarındı. Aile ailemizdir. Bugün Sayın Muhittin Böcek ve belediye başkanlarımız tarafından yaralılarımız ziyaret ediliyor bir kez daha. Tüm yaralılara acil şifalar diliyorum.

Böyle meselelerde yıllardır bu gibi olaylarda kimin ihmali varsa sonuna kadar soruşturulmasını cezasını çekmesini savunduk savunmaya devam edeceğiz. Kusuru olan kim varsa güzünün yaşına bakılmasın. Adli soruşturmayı takip ediyor kendi iç denetim mekanizmalarımızda işletiyoruz. Adaletin tecelli edeceği yer hukuktur. Ancak bugün Antalya’da büyük bir hukuksuzluk kanunsuzlukla ve vicdansızlıkla karşı karşıyayız. 2017’de AKP döneminde inşa edilmiş bir teleferik.  hattın denetimi hükümetteki ilgili bakanlığın yetkililerinden şirkete verilen onaylan bakanlık tarafından kabul edilen uluslararası sertifikaların varlığında yaptırılmış ve devam ediyor ike şu anda geçtiğimiz hafta rekor bir oyla Kepez Belediye başkanı seçilen Mesut Kocagöz, teleferiği işleten şirketin belediye şirketindeki görevinden 2023 yılında ayrılmışken o ayrıldıktan sonra 3 kez daha denetlenmiş ve rapor sağlam verilmişken. Bugün hiçbir kusuru ve günahı olmadığı halde gözaltına alındığı yetmezmiş gibi. Elbette araştırılsın gerekiyorsa yargılamanın sonunda her şey ortaya çıksın ama tutukluluk gibi bir tedbire başvurulması. Allah’tan korksunlar.

Soma’da 301 madenci öldü bir kamu görevlisi yargılanmadı. Soma’dan İliç’e ne facialar yaşandı hiçbirinde bir kamu görevlisi yargılanmadı. Tren kazası olur, hatları işleten açığa alınır yargılanma izni verilmez Devlet Demiryollarına Genel Müdür yapılırken 22 yıllık iktidarında 1 kişiye yargılanma izni vermemişken, yaşanan olayın günah keçisi suçsuz başkanım Mesut Kocagöz’e yıkanlara yazıklar olsun buna izin vermeyeceğim.

Ramazan Bayramı boyunca takip ettiniz tüm siyasi parti lideriler başta olmaz üzere üzerimize düşen bayram görüşmelerini gerçekleştirdik. Sevgili Çetin Doğan’ın eşiyle görüştüm. Çetin Doğan hükümetin kini ve inadıyla cezaevinde tuttuğu bir orgeneral hayatının son 14 yılını 7 yılı cezaevinde geçtiği. Son 45 gün içinde ceza infaz kurumunda tutulamayacak hale geldiği için yeniden hastaneye gitti. Şimdi yeniden cezaevine yollanmaya çalışıyor. Erdoğan’a telefon görüşmemizde önümüzdeki günlerde bir görüşme talebim olacağını söyledim. Hasta tutulu ve hükümlülerine hangi görüşte olursa olsun benim bu partide Sayın Ağbaba ile yaptığım en kapsamlı çalışmalardan biridir. Ancak 28 Şubat’ın o dönemin yaşanmışlıklarının tümünün kinini 85 yaşındaki insanları cezaevinde tutan bir kin var. 28 Şubat’ta yaşananlar başak bir süreçtir. 28 Şubat’ın kini ile yapılan bu vicdansızlığın kabule dilebilir bir yanı yoktur.”