Özel’in DEM Parti ziyaretinden ‘diyaloğa devam’ kararı çıktı

» Büyük Manşet » Özel’in DEM Parti ziyaretinden ‘diyaloğa devam’ kararı çıktı

DEM Parti’de sıcak bir şekilde karşılanan Özel, çıkışta ‘diyaloğa devam’ mesajı verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile partinin genel merkezinde görüştü. Toplantının ardından ortak basın açıklamasında konuşan Özgür Özel şunları söyledi:

“Siyasi partiler arasındaki diyalog, hem o ülkenin demokrasisi, hem o parlamentonun üretkenliği hem de toplumsal barış açısından en önemli temel taşlarından bir tanesidir ve olmazsa olmaz. Biz kurultayımızı yaptıktan sonra sayın eş genel başkanlar arayarak kutlamışlardı. Onlar da bizden hemen önce kurultaylarını yapmışlardır. Hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirememiştik. Ben bugün heyetimizle birlikte o ziyareti gerçekleştirdim, görevlerinde başarılar diledik.

Bir araya gelmişken yapmamız gereken bir şeyi yaptık, Türkiye’yi, dünyayı ve önümüzdeki süreci değerlendirdik. Çok verimli, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi belirtmek isterim. Bundan sonraki süreçte de diyaloğumuz devam edecek.”

Kısa adını, DEM olarak değiştiren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi MYK toplantısında, 81 ilde seçime girme yönünde eğilim ortaya çıkmıştı.