Özel’den Emine Şenyaşar’a ziyaret: Adaletin gözünü kör ettiler

» Gündem » Özel’den Emine Şenyaşar’a ziyaret: Adaletin gözünü kör ettiler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. Özel, “Maalesef devletin gözünü kör ettiler” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. Aylardır sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ni Adalet Bakanlığı önüne taşıyan Şenyaşar’ı ziyareti sırasında Özel’e CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu eşlik etti.

Burada konuşan Özel, “Ben o gün milletvekili adayıydım ve çalışma yapıyordum. O gün orada yaşananlar, kardeşlerinizin hayatını kaybettiği o süreç, dükkandan sonra hastanede yaşananlar, hastanede yangın söndürme tüpünü bir balyoz gibi kullanmaları ve o ortaya çıkan görüntülerin adalet önüne çıkmaması için hastane kameralarının birileri tarafından kaybedilmesi bu isyanın en haklı sebebi. Herkesin gözünün önünde olan böyle bir katliama devlet gözünü yumamazdı ama maalesef devletin gözünü yumdular, adaletin gözünü kör ettiler” dedi.

“SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Emine Şenyaşar’ın eyleminin haklı olduğunu belirten Özel, “Haklı mücadelesinde CHP olarak da bir evladı olarak da onun haklı mücadelesinin yanındayız. Onun mücadelesi yorgun, perişan, hasta bir annenin ne kadar güçlü ve etkili olabileceğini gösteriyor. Karşısındakiler istediği kadar hukuksuzluğa sığınsınlar ama bir yandan annenin yaşadıkları mutlaka toplum vicdanına kazanıyor. Ben hem evladıyla ilgili talebini hem de burada kendisinin durumuna tanıklığımı kim bilmesi gerekiyorsa onlara bildirmeye, onun haklı davasını savunmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.