Özel, Erdoğan’ın ‘normalleşme’ sözlerine yanıt verdi

» Büyük Manşet » Özel, Erdoğan’ın ‘normalleşme’ sözlerine yanıt verdi

Özgür Özel, KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Erhürman ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın partisinin grup toplantısında “Bizim siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle ‘normalleşme’ çabası, aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. Normalleşmesi gereken muhalefettir.” sözlerine ilişkin “Normal bir açıklama olmamış, Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir” dedi.

Özgür Özel, KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Erhürman ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın grup toplantısındaki “normalleşme” açıklamalarına ilişkin konuşan Özel sorular üzerine, asgari ücrete zam yapılmama kararına ve Sinan Ateş davası hakkında da açıklama yaptı.

Erdoğan’ın grup toplantısında söylediği sözleri iktidar ortağı MHP için “gönül yapma” olarak tanımlayan Özel, MHP ile aralarındaki farkın da, “biz sandıkta ‘muhalefet edeceğiz’ diye oy toplayıp, araya bir daha sandık girmeden 180 derece taraf değiştirecek bir anlayış biz de yok” olduğunu kaydetti.

Özel’den Erdoğan’a “Normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir”

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“El sıkışmak için tek el yetmez, iki el gerekir. 31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik. Ve Erdoğan ile görüştük, yıllar sonra el sıkışma imkanı oldu. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir. Muhalefet muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar.

“Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir”

Bugün asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladılar. Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir. 30 Haziran günü Kocaeli’nde yapılacak olan Büyük Emek Mitingi’nde biz  iktidara asgari ücrete zam yapmama noktasındaki tavrına cevabını vermek üzere sokaklarda olacağız. 

 

“MHP ile farkımız; ‘muhalefet edeceğiz’ diye oy toplayıp, 180 derece taraf değiştirmemizdir”

Bizim MHP’den bir farkımız şu; biz sandıkta ‘muhalefet edeceğiz’ diye oy toplayıp, araya bir daha sandık girmeden 180 derece taraf değiştirecek bir anlayış biz de yok.  Biz milletten kavga etmek için yetki almadık. Bizim siyasetimiz en dirençli ve etkili siyasettir. 

Sinan Ateş davası açıklaması

Sinan Ateş davasını takip edeceğiz. Sayın Bahçeli’nin dünkü açıklamalarında davayı avukatlarıyla takp edeceklerini söylemelerini son derece sözüm var. Benim Ayşe Ateş ve kızlarına sözüm var. Bir başka olağan üstü engel çıkmadıkları sürece o gün sabah yanlarında olacağım. 

“Asgari ücrete zam yapmamak bu insanlara yapılabilecek en büyük kötülüktür”

Asgari ücrete zam yapmamak vicdansızlıktır. Zam yapmamak tüm asgari ücretlilere ve maaşları asgari ücretlilere göre ayarlanan tüm emekçilere büyük bir saygısızlıktır. Biz buna karşı en büyük tepkimizi 30 Haziran’da Kocaeli’nde göstereceğiz. Zam yapılmaması bu iktidarın bu insanlara yapabileceği en büyük kötülüktür.”