Orman yangınlarında son durum

» Büyük Manşet » Orman yangınlarında son durum

İzmir Bergama, Bursa Büyükorhan, Diyarbakır ve Mardin ile Çanakkale Ayvacık’ta orman yangını çıktı. Bergama’da bir mahalledeki ağıllar ve bazı evler tedbir amacıyla tahliye edildi. Diyarbakır-Mardin, Ayvacık ve Büyükorhan’daki yangın kontrol altına alındı.

Türkiye’de yazın gelmesiyle birlikte art arda meydana geliyor. Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağ ilçesi arasında çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybederken, 10’u ağır 44 kişi yaralandı.

İZMİR / BERGAMA

İzmir’in Bergama ilçesi Ilgındere Mahallesi’ndeki ormanlık alanda dün saat 14.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 uçak, 4 helikopter, 27 arazöz, 8 su ikmal aracı ve 6 dozer sevk edildi.

Alevlerin kuvvetli rüzgarın etkisiyle yaklaştığı Sarıcalar Mahallesi’ndeki ormana yakın alanda bulunan bazı evler ve ağıllar tedbiren tahliye edildi.

Jandarma ekiplerinin mahalle sakinlerini tehlike geçene kadar meydanda bir arada tuttuğu öğrenildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Bergama'da orman yangını - 3

ÇANAKKALE AYVACIK’TAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Çamköy köyü yakınındaki ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Ekipler, yangına karadan ve havadan müdahale etti. Bu sırada köy de tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Yangın hızlı müdahale sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmasına başlandı.

 

BURSA BÜYÜKORHAN’DAKİ YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde de orman yangını çıktı. Alevler yaklaşık 250 hektar alanda etkili oluyor. Yangına, 200 araç, bine yakın personelle müdahale ediyor. Yangın kısmen kontrol altına alındı, ekiplerin çalışmaları sürüyor.

 

DİYARBAKIR VE MARDİN’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA: 5 ÖLÜ

Diyarbakır Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda anız yangını çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin’in yanı sıra çevre illerden AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile Çınar ilçesinde yangın çıkan bölgede incelemede bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun da yangın bölgesinde çalışmaları takip etti.

VALİLİK: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali Su’nun şu ifadelerine yer verildi: “İlimiz Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesinde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 yaralı vatandaşımızın tedavisi ise hastanelerde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”