Ölüm haberini aldılar, doktorlara saldırdılar

» Gündem » Ölüm haberini aldılar, doktorlara saldırdılar

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatalak hastanın vefat etmesini yakınlarına bildiren sağlık çalışanları, darp edildi.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 1 yıldır tedavi gören yatalak hastanın vefat etmesini yakınlarına bildiren sağlık çalışanları, darp edildi. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu olay sonrası kınama mesajı yayınladı.

İzmir Tabip Odası yaptığı açıklamada, şiddetin kabul edilemez olduğunu hatırlatarak yaşananları şöyle paylaştı. “Bir yıldır hastanenin Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören ve yatağa bağımlı halde yaşayan hasta, akşam saatlerinde vefat etti. Vefat haberini hasta yakınlarına yoğun bakım biriminde görevli uzman ve asistanlar verdiği sırada, hasta yakınlarından birisi bir sağlık çalışanının kafasına yumrukla 3-4 kez vurdu, bir kadın sağlık çalışanının ise kolunu yaraladı. Hekimler ayrıca olayın ardından adli rapor için acil serviste beklendiği sırada, hasta yakınlarından bir başkası da sağlıkçıları tehdit etti.”

Olay sonrası İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ve avukat Mithat Kara hastaneye giderek sağlık çalışanları ile görüştü. 

Tabip odası kınama mesajında, “Hiçbir şiddet eyleminin her ne gerekçe ile olursa olsun makul gösterilmesi kabul edilemez. Bu vahşeti kabullenmek mümkün değildir. Sağlıkta şiddeti sıradanlaştıran, gündemden düşürmeye çalışan ve görmezden gelen idarecilere ve sağlık otoritesine inat, sağlıkta şiddete ve sağlık otoritesinin yaklaşımlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Adli sürecin takipçisi olacak, hastanedeki güvenlik zaafiyetine karşı önlemlerin alınması için gerekli girişimlerde bulunacağız” denildi.