O son tekme unutulmadı!

» Büyük Manşet » O son tekme unutulmadı!

Gezi direnişi sırasında Ali İsmail Korkmaz’ın polis ve sivil giyimli kişiler tarafından darp edilerek katledilmesinin üzerinden tam 11 geçti.

Gezi direnişinin sembollerinden biri olarak hafızalara kazınan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın, sivil giyimli kişiler ve polis tarafından katledilmesinin üzerinden tam 11 yıl geçti…

KORKMAZ AİLESİ: HEP YANIMIZDASIN ALİ İSMAİL…

Ali İsmail’in ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) sosyal medya hesabında şu ifadeler paylaşıldı:

“Ali İsmail’in aramızdan koparılmasının üzerinden 11 yıl geçti. Kısacık yaşamına, onu hayattan koparanların söküp alamadığı kocaman değerler sığdırdı. Biz de Ali İsmail’den aldığımız ilhamla gençlerle beraber, dünyanın herkes için daha güzel, daha özgür ve barış dolu bir yer olması için çalışıyoruz. Hep yanımızdasın Ali İsmail, hep 19 yaşında…”

ÖZGÜR ÖZEL: ONU ASLA UNUTMAYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ali İsmail’i andı. Özel, “Gezi’de düşlerinden tekmelediğiniz Ali İsmail’in düşlediği özgür dünyayı birlikte kurmak için mücadele ediyoruz. Ali İsmail Korkmaz hep 19 yaşında. Onu asla unutmayacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

18 Mart 1994’te dünyaya gelen Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisiydi. 2013 yılında Gezi Parkı protestolarına katılan Korkmaz, Eskişehir’de düzenlenen bir yürüyüş sırasında sivil giyimli kişiler ve polis tarafından darp edildi. Bu saldırı sonucunda ağır yaralanan Korkmaz, 38 gün boyunca komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013 tarihinde yaşamını yitirdi.

“DAHA 19 YAŞINDA, DÜŞLERİNDE ÖZGÜR DÜNYA”

Fenerbahçeli Korkmaz için taraftarlar beste de yapmıştı. Beste hem Fenerbahçe tribünlerinde hem de Türkiye’nin dört bir yanında milyonlar tarafından defalarca kez haykırıldı.

İşte taraftarların yazdığı bestenin sözleri:

“Daha 19 yaşında

Düşlerinde özgür dünyada

Öptüğün çubuklu forma

Yaşayacak anısında

Ali İsmail Korkmaz

Fenerbahçe yıkılmaz”