Nihal Candan hakkında tahliye kararı

» Gündem » Nihal Candan hakkında tahliye kararı

Bir süredir cezaevinde bulunan ve anoreksiya hastalığına yakalanarak 37 kiloya düştüğü söylenen sosyal medya fenomeni Nihal Candan tahliye kararı verildi. Kararı avukatı Kasım Ergün sosyal medya hesabından duyurdu.

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla 5 buçuk ay önce tutuklanan sosyal medya fenomeni Candan kardeşlerden Nihal Candan, cezaevinde ‘anoreksiya’ hastalığına (yemek yememe) yakalanarak 37 kiloya kadar düştü.

Durumunun kötüye gitmesi üzerine dün hastaneye kaldırılan Nihal Candan için doktorlar cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönünde görüş bildirince tahliyesine karar verildi. Durumu değerlendiren savcılık, Candan’ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verdi. Nihal Candan’ın bugün saat 17.00’de tahliye edilmesi bekleniyor.

AVUKATINDAN İLK AÇIKLAMA

Nihal Candan ve Bahar Candan’ın avukatı tahliyeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Ergün, “Nihal (Candan) Çiçek hakkında talebimize dosya Savcısı tarafından tahliye kararı verildi.” ifadelerini kullandı.

 

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl fenomenlere düzenlenen dolandırıcılık ve kara para aklama operasyonlarına Nihal ve Bahar Candan kardeşler de dahil edilmişti. Ucuz otomobil vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran bir şebeke ile birlikte hareket ettikleri iddia edilen Candan kardeşler, 14 Kasım 2023’te gözaltına alınarak 16 Kasım’da da tutuklanmıştı.