CHP, adayları açıklamayı erteledi

» Büyük Manşet » CHP, adayları açıklamayı erteledi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Merkezinde CHP lideri Özgür Özel’i ziyaret etti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Genel Başkan Özgür Özelle görüşmek üzere CHP Genel Merkezi’ne geldi.

Binaya giriş sırasında Muharrem İnce’ye, “İzmir için aday adayı olacak mısınız?” sorusu soruldu. İnce bu soruya “Hayır” yanıtını verdi.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP lideri Özgür Özel’i  saat 10.00’da CHP Gnel Merkezinde ziyaret etti. Görüşme talebi, daha önce yerel seçimlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğini açıklayan İnce’den geldi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’nin Şeyh Said tartışmasına yönelik bildirisini sert bir dille eleştirmişti.

CHP lideri Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile birlikte gerçekleştirdiği toplantının ardından basın açıklaması düzenledi. Özel, konuşmasına Hatay TİP Milletvekili Can Atalay’ın hakkında ikinci defa hak ihlali verilmesine rağmen tutuklu yargılanmasını eleştirerek başladı. CHP lideri Özel, “Görüşmede memleket meselerini ve halkın meselelrini konuştuk ve önümüzdeki süreçte diyalog halinede olma konusunda fikir birliğinde bulunduk. Arkadaşlar dün AYM’nin lararını hiçe sayan bir darbe girişiminin son perdesi oynandı.

Bu şartlar altında yapılacak MYK ve PM toplantısının özel gündemle yapılacağını duyurmuştum. Bizden yerel seçime dair bir açıklama duymayacaksınız. Hafta içi belirlenecek bir günde bugünkü belirlenecek gündemle Parti Meclisi’nin toplanacağını birinci ağızdan açıklamış olayım.”

Genel Başkan Özgür Özel’le görüşen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “CHP amiral gemisidir. Türkiye nasıl yeniden ayağa kaldırılır. Bu konuda görüşlerimizi aktardık” dedi.

“YARGI BİZİ YOKSULLUĞA SÜRÜKLÜYOR”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, iktidarın, anayasa organlarını yok sayan Yargıtay’ı yönlendirdiğini söyledi. Bu durumun Türkiye’yi yoksulluğa ittiğini belirterek,

Kendisiyle memleket gündemi üzerine bir görüşmemiz oldu. Tabii önümüzdeki seçim süreci hakkında da endişelerimizi dile getirdik. Bu memleketin adliyesi, zaptiyesi, mülkiyesi, harbiyesi, tıbbiyesi ele geçirilmiş durunda. Memlekette yargı ele geçirilmiş durumda.

Yargının adil işlemediği bir ülkede ekonominin iyi olması mümkün değildir. Yargı, karın doyurur. Yargı aklını başına almalıdır. Yargı bizi yoksulluğa sürüklemektedir. Bugün dolar 30 TL olmuşsa, Euro 35 TL’ye doğru gidiyorsa bunun birinci sorumlusu ekonomistler değildir, hakimlerdir, yargıçlardır, savcılardır, siyasetçilerdir.

Sayın Genel Başkan’a, sayın Özgür Özel’e Cumhuriyet Halk Partisi amiral gemisidir, bugün mııhalefetteki en güçlü partidir. O konuda görüşlerimizi aktardık. Türkiye nasıl yeniden ayağa kaldırılır kendisiyle o konuda kendisiyle görüşlerimizi paylaştık” ifadelerini kullandı.