Meral Akşener İzmir’de İzmir adayını ilan etti

» Büyük Manşet » Meral Akşener İzmir’de İzmir adayını ilan etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler için yaptığı il ziyaretlerine bugün İzmir ile devam etti.

Akşener, İzmir’de Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nı ziyaret ederek, karanfil bıraktı. İzmir İl Başkanlığı’nın elif plaketi verdiği Akşener, “İzmir teşkilatı elif olmamı istiyor bundan sonra elif olacağım” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sonrası 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için il, ilçe teşkilatlarını ziyarete başladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Edirne’de Trakya bölgesindeki teşkilat üyeleriyle bir araya gelen Akşener, bugün İzmir’e geldi.

Meral Akşener İzmir'de İzmir adayını ilan etti

Meral Akşener, İzmir’de Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nı ziyaret etti. Partililer tarafından karşılanan Akşener, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Anıt Mezarı’na karanfil bıraktı.

Akşener, daha sonra İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Akşener’e çeşitli simgesel hediyeler takdim etti. Bezircioğlu, Arapça’daki elif harfinin olduğu plaketi verirken “Genel başkanımızın duruşu gibi elif gibi bu hediyeyi kendisine takdim ediyorum” dedi.

Akşener, “Elif verildi. Elif dimdiktir. Vav da biraz eğik durursunuz, Vav’ın da önemi çok büyüktür ama… O da egoyu ortadan kaldırmak ister. Ben egoyu ortadan fazla kaldırdığım için İzmir Teşkilatı ‘Elif’ olmamı istiyor. Bundan sonra söz, Elif olacağım” diye konuştu.

İl Başkanlığındaki İzmir İlçe Başkanları İstişare Toplantısına katılan Akşener, İzmir Teşkilat buluşması için Swissotel’e geçti.

İzmir Teşkilat buluşması için Swissotel’e geçen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, burada İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’nin adaylığını ilan etti.

Bizi proje manyağı yapan Ümit Özlale İzmir’i de proje sağanağına tutacaktır” diye konuştu.

Meral Akşener İzmir'de İzmir adayını ilan etti

Akşener, konuşmasında, “Türkiye’de ve dünyada yeni içerikleri gerçek üstü dijital dünyanın hayatımıza girişi, sosyal medyanın hayatımıza girişiyle beraber bireyin öne çıkması güzel ama bireyin her şey benim etrafımda dönüyor dönmeli dediği bir yeni anlayışla bu yeni anlayışın ortaya koyduğu yeni değer setlerinin hakim olduğu bir dünyada maalesef her şey çok çabuk tüketiliyor ve çok çabuk unutuluyor.

Onun için önce bizim hikayemizi yeniden nasıl bir cenderenin içinden nasıl bir işkenceden, işkence sözünü bilerek kullanıyorum, nasıl zorluklardan hangi sıralarda hangi hakaretlerden geçtiğimizi nasıl dayandığımızı nasıl irade koyduğumuzu, yıkılmadığımızı hatırlamamız lazım, dolayısıyla İYİ Parti’nin hikayesini yeniden sizlere hepimize hatırlatmak gerektiğini fark ettim ve bunu hiç unutmamamız gerektiğine inandığım için Anadolu’yu yeniden gezmeye başladığım.

İlk olarak Edirne’de ikinci ziyaretimi de İzmir’e yapıyorum. Bu toplantıların 2 bölümü var, teşkilatlarımızla bir araya gelip kendi içimizde her ne varsa konuşmaya gayret ettiğimiz her sorunun cevabını vermeye gayret ettiğimiz bir süreç ve bir de kamuoyuna açık daha geniş sayıda daha fazla sayıda daha geniş bir salonda biz bize ama kamuoyuna da bir başka alan bir başka süreç olması için ve burada bugün tabii bir de Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını ve inşallah belediye başkanlığını ilan ediyor olacak olmanın heyecanını yaşıyorum.” dedi.

İZMİR’İ PROJE SAĞANACAĞINA TUTACAKTIR

Proje göndermesi yapan İYİ Parti Lideri Akşener, “Bugün burada bir güzellik var. O da Sevgili Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını ilan edecek olmamız.

Ben bugün ikinci kere Ümit için buradayım. İzmir’e çok iyi gelecek. İzmir’e kokudan, sığınmacıdan kurtaracak.

O söylemedi ama ben söyleyeyim. Ama İzmir’de sığınmacılara belediyeler üzerinden ekstra yardım ya da herhangi bir indirim yapılmayacak.

Kendisi bizi proje manyağı etmişti. İzmir’i de proje sağanağına tutacaktır.

İzmir’e çağ atlatacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ümit Özlale’dir” dedi.

ümit-özlale

ÖZLALE: İZMİR VARSA ‘ÜMİT’ VARDIR

Akşener’in takdiminin ardından konuşan Özlale, “Ben niye adayım? Düzensiz trafiği, düzensiz göçmenleri ve düzensiz sağlık hizmetlerini acilen düzeltmeye adayım.

İzmir’i kalkındırmaya adayım. Sadece sahil kenarının değil, bir sokak yanda kalan ve kenara itilmiş olan tüm sokakların imarını yapan belediyeciliğin adayıyım.

Gettoculuğa kapılan ve ayrışan bir şehrin değil tek ayrılmanın spor kulübü tutmak olduğu insanların yaşadığı bir belediyeyi var etmeye adayım.

Elbette hayallerim var. En büyüğü de şu: İzmir’i emekli olup yerleşilecek yavaş bir şehir değil, gençliğin dinamizmin şehri yapmak istiyorum. İzmir’in metropol olmasını istiyorum.

Ben bir İzmirli olarak İzmir’in artık bir kale olmasını istemiyorum, reddediyorum. İzmir’in iki yumruk arasında kalmasını istemiyorum.

Birbirinin taklidi kötü siyasi tartışmaların değil zenginliğin şehri olsun istiyorum.

Batıya açılan penceremiz değil, batının kendisi olmasını istiyorum.

İzmir’i ilklerin şehri yapmak istiyorum.

Nasıl ki ilk kurşun buradan atıldıysa ben haksızlığa ve adaletsizliğe karşı Ümit Özlale olarak yola çıkıyorum. İzmir varsa ‘Ümit’ vardır” diye konuştu.