Memur ve emeklilerin zam oranı netleşiyor

» Büyük Manşet » Memur ve emeklilerin zam oranı netleşiyor

Nisan ayı enflasyonu açıklandı, aylık enflasyon 3.18 oldu. Şimdi gözler mayıs enflasyonunda.

Temmuz’da memurlar ve emekliler enflasyon oranında zam alacak. Zam için dördüncü veri açıklandı. Gözler şimdi mayıs ve haziran enflasyonunda.

Enflasyon rakamları açıklandı, memur ve emekli maaşı zammı netleşmeye başladı. Enflasyon rakamları SGK, Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı için belirleyici oluyor.

para-tl4.jpg

Türkiye’de yaklaşık 16 milyon emekli ve 4 milyon memur bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından memur ve emekli maaşı zammı netleşmeye başladı. Buna göre, memur ve emekli maaşı zammında dört aylık enflasyon farkı ortaya çıktı.

Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin alacağı zam, nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından biraz daha netleşti.

para-tl3.jpg

4 AYLIK ENFLASYON ORANI YÜZDE 18,72

Ocak ayında yüzde 6,70 olarak gerçekleşen enflasyon, Şubat ayında yüzde 4,53’e, Mart ayında ise yüzde 3,16’ya geriledi. Nisan ayında ise bu rakam yüzde 3,18 oldu.

4 aylık enflasyon rakamı da yüzde 18,72 olarak hesaplandı.

Zam oranının kesinleşmesi için mayıs ve haziran ayı enflasyonu bekleniyor.

para-tl2.jpg

2 VERİ KALDI

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile nihai emekli ve memur zammı belli olacak. TÜİK’in açıklaması 3 Temmuz günü saat 10.00’da 6 aylık enflasyon enflasyon rakamları kesinleşecek.

para-tl1.jpg

MEMURLARA TOPLU SÖZLEŞME FARKI YANSIYACAK

Ayrıca memur ve memur emeklilerinin aylıklarına toplu sözleşme farkı da yansıtılacak. Buna göre 2024’ün ilk 6 ayında enflasyon oranlarına ek yüzde 15 zam yapılacak.