Medical Park hastaneleri ile ilgili kritik iddia!

» Büyük Manşet » Medical Park hastaneleri ile ilgili kritik iddia!

İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi ambulansının kaza geçiren ve hafif yaralanan hastayı yakınlardaki devlet hastanesi yerine Medical Park’a götürdüğü iddia edildi.

Yazar Fikri Akyüz, İstanbul’un Maltepe ilçesinde geçirdiği kazayı sosyal medya hesabından paylaşarak Medical Park Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’nın acil servis birimiyle iş birliği yaptığını düşündüğünü ifade etti. Akyüz, bir yayaya çarptığını ve hafif yaralanan yayanın çevredeki devlet hastaneleri yerine Maltepe Medical Park Hastanesi’ne götürüldüğünü yazdı.

“İŞ BİRLİĞİ YAPILDIĞINA DAİR BENDE KESKİN BİR KANAAT OLUŞTU”

Akyüz’ün söz konusu paylaşımı şöyle:

“Sn. Fahrettin Koc ‘ya beyanımdır:

2 gün önce trafik kazası yaptım. Bir yayaya çarptım. Yaralandı. (Kusurun % 90’ı bana aitti. Yaralı hanımefendi taburcu oldu.)

Olay esnasında 112’yi aradım. Ambulans geldi.  Yaralı olduğu için asayiş polisi de geldi. Doğal olarak, karakola götürdüler. İfade verdim.  Buraya kadar tamam. Fakat şu vahim tabloyla da karşılaştım:

Karakolda ifade verdikten sonra hastaneye gidip yaralıyı ziyaret etmek istedim.  Polise ‘Hangi hastanededir?’ dedim. ‘Maltepe Medical Park hastanesinde’ dedi.

Hastaneye gittim, orada kızıyla da tanıştım, özür diledim. Kartımı verdim vs. (Şikayetçi olmadılar.)

Vahamet, garabet ve Hazine’ye ihanet şurada ki:

Kaza İstanbul Maltepe ilçesinde oldu. OLAY YERİNE AYNI MESAFEDE MALTEPE DEVLET HASTANESİ var. Biraz daha ilerisinde Süreyyapaşa Eğitim ve Araştırma, biraz daha berisinde Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi var. (Ağır yaralı olsa en yakın hastane özel ise ona götürülebilir elbette. Fakat hem hafif yaralı hem de yakın mesafede devlete ait 3-4 hastane var.)

Özetle, Bakanlığa bağlı olan 112 Servisi niye Maltepe Medical Park’a götürüyor?

Bakanlıkta ilgili birimden birileri ile özel hastanenin ‘işbirliği’ yaptığına dair bende keskin bir kanaat oluştu.

Trafik kazası sonucu geldiği için lüzumlu lüzumsuz o kadar tetkikat yapıldı ki masraf 25.000 lirayı geçti. Kaldı ki 1.000 lira bile olsa niye özel hastaneye götürülüyor?

Bu masrafı acil kırmızı bölgeden olduğu için devlet karşılıyor. Yani ben ödeme yapmıyorum ama şunu biliyorum: Dolaylı yoldan, Hazine’den ödenen bu parayı hepimiz ödüyoruz.

‘Millet zaten büyük bir sıkıntı içinde, bu paralar neden boşa harcanıyor?’ demiyorum.

Milletin her ferdi büyük bir zengin olsa dahi, kamu parası böylesine hovardaca harcanmaz’ diyorum.”

GÖZTEPE’DE DE AYNI OLAY YAŞANDI

Akyüz’ün paylaşımını alıntılayan bir başka kullanıcı ise, “Geçen hafta aynı olay başımıza geldi. Dedemin (88) kalçası ağrıdığı için ambulans çağırdık ve Göztepe Medical Park hastanesine götürüldü. Ümraniye Devlet Hastanesi, Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, Üsküdar Devlet Hastanesi varken neden yine bir Medical Park?” ifadelerini kullandı.