Madenci direnişi başladı… Madeni terk etmiyorlar

» Gündem » Madenci direnişi başladı… Madeni terk etmiyorlar

Çorum Dodurga’da Alpagut Linyit Kömür işletmesinde, 6 ay ücretsiz izne çıkarılan 88 işçi, işe geri dönene kadar madeni terk etmeme kararı aldı.

 

Çorum Dodurga’da bulunan Alpagut Linyit Kömür işletmesinde sendikalı 88 işçinin 6 ay ücretsiz izne çıkarılması üzerine işçiler eylem yaparak, işlerini geri alıncaya kadar madenden çıkmayacaklarını söyledi.

Çorum’un Dodurga ilçesinde bulunan Alpagut Linyit Kömür işletmesinde Hacettepe Üniversitesi’nin hazırladığı raporu bahane ederek sendikalı olan 88 işçi, işveren tarafından 6 ay ücretsiz izne çıkarıldı.

9 Mayıs’tan beri maden ocağı önünde bekleyişlerini sürdüren işçiler, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu bileşeni siyasi parti ve sendikaların başkanları, yöneticileri ve üyeleri tarafından ziyaret edildi.

 

DİSK/Dev. Maden-Sen’e üye oldukları için 6 ay ücretsiz izni gönderilmeye çalışılan ODAŞ grubuna ait Alpağut linyitleri yeraltı kömür işçileri yeraltına indi. 6 ay ücretsiz izni kabul etmeyen işçiler işlerini geri alıncaya kadar çıkmayacaklarını, sonuna kadar direneceklerini belirttiler.