Kıvanç Talu ve Beril Talu hakkında yeni iddia: Parti verip kaçmışlar

» Gündem » Kıvanç Talu ve Beril Talu hakkında yeni iddia: Parti verip kaçmışlar

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ile eşi Beril Talu’nun, 81 kişiyi 100 milyon lira dolandırdığı iddia edilirken, çiftin kaçmadan önce dolandırdıkları herkesi ev partisine davet ettikleri öne sürüldü.

Reklamcı ve ‘Var Böyle Tipler’ kanalıyla bilinen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ile prodüktör eşi Beril Talu’nun yakın çevrelerini dolandırarak ortadan kaybolduğu iddia edildi. İddiaya göre çift çevresinde bulunan birçok kişiyi 100 milyon lira dolandırıp Portekiz’e kaçtı.
Kıvanç Talu ve Beril Talu hakkında yeni iddia: Parti verip kaçmışlar - Sayfa 2

Patronlar Dünyası’ndan Zeynep Güçlücan’ın haberine göre, çiftin kaçmadan önce dolandırdıkları herkesi ev partisine davet ettikleri ve bu ev partisinde eğlendikten sonra sırra kadem bastığı öne sürüldü.

Kıvanç Talu ve Beril Talu hakkında yeni iddia: Parti verip kaçmışlar - Sayfa 3

1 milyon takipçisi bulunan Kıvanç Talu’nun sosyal medya hesabına ulaşılamazken, dolandırıldığını ev partisinden sonra anlayan kişiler ise olayın şokunu yaşıyor. Dolandırılanlar arasında ise iş insanları, şoför, güzellik uzmanları, çiftin manikürcüleri ve çocuklarının bakıcısı da olduğu belirtiliyor.

Kıvanç Talu ve Beril Talu hakkında yeni iddia: Parti verip kaçmışlar - Sayfa 4

Mağdurlardan ismini vermek istemeyen bir kişi, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Eşim çok para verdi, sonra aldı tekrar verdi. 1 milyon kadar dolandırıldık. Daha fazla zarara da girebilirdik ama bu kadarla kaldık. Bize öyle güzel tatlı tatlı yaklaştı ki aklımıza kötü bir şey gelmedi.  Çalıştıkları şirketten de çıkarıldıklarını duyduk. Çalıştıkları şirketi 20 milyon dolar dolandırdıkları söyleniyor.  İşten çıkarılmışlar, iftira atıldı demişler. 20 milyon nasıl dolandırdılar inanılır gibi değil. İşten çıkarılınca insanlara yanaşmaya başladılar. Çok güven veriyorlardı. 4 ay sürdü bize yaklaşmaları… Özellikle eşimi uzak tutmaya çalıştım ama Kıvanç’a çok güvendi, para verdi geri aldı, tekrar verdi. Bize çok iyi davrandılar. Çok büyük eksi bakiyelere de düşebilirdik. Kendimizi ucuz atlatmış olarak görüyoruz.  300 bin isteyip 500 bin geri ödemeyi vaat ediyordu. Parası olan insan için güzel bir yatırım olduğu düşünülüyordu. Bildiğimiz, duyduğumuz 81 kişi dolandırıldı. Çok yakın arkadaşlarını da dolandırdılar. Arkadaşları, kuaförleri, manikürcüleri, şoförlerini bile dolandırmışlar. Portekiz’e kaçtıklarını tahmin ediyoruz.”

Kıvanç Talu ve Beril Talu hakkında yeni iddia: Parti verip kaçmışlar - Sayfa 5

Çiftin ailesine de ulaşılamadığı iddia edilirken birkaç mağdurun da dava açtığı belirtildi.

YENİ HESAP AÇIP 1 KASIM’I İŞARET ETTİLER

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Talu çifti, yeni bir sosyal medya kanalı açarak 1 Kasım’ı işaret etti ve canlı yayında açıklama yapacaklarını duyurdu.

Kaynak: Duvar