İzmir iş dünyası protokol kriziyle gündemde!

» Büyük Manşet » İzmir iş dünyası protokol kriziyle gündemde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın bugün İzmir’de katıldığı iş dünyası toplantısına protokol krizi damga vurdu. Toplantıya ev sahipliği yapan İzmir Ticaret Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı ‘Buraya oturmanız uygun değil’ denilerek yerlerinden kaldırıldı.

Ticaret Borsası Ömer Bolat’ın İzmir ziyaretinde gerçekleştirdiği bir toplantıda protokol krizi yaşandı.

İzmir’de bir dizi ziyarette bulunmak için kente gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katıldığı İzmir İş Dünyası Toplantısında protokol krizi yaşandı. Toplantıya ev sahipliği yapan İzmir iş dünyasının üç oda ve borsa başkanı kendilerine protokolde yer bulamadı.

Toplantıya ev sahipliği yapan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Ticaret Bakanlığı korumaları ve bakanlık görevlilerinin başkanlara “Buraya oturmanız uygun değil” demesi üzerine bir süre ayakta kaldı.

Yaşanan olayın ardından üç oda başkanı ilk sıranın en soluna konulan koltuklara oturdu. Bakan Ömer Bolat’ın ise sol yanında AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ve bakan yardımcıları otururken, sağ yanında İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı oturdu.