İYİ Parti’de İzmir dengesi!

» Büyük Manşet » İYİ Parti’de İzmir dengesi!

İYİ Parti’de İzmir Milletvekillerinden Müsavat Dervişolu, genel başkanlığa adaylığunı açıklarken, Ümit Özlale ise partiden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan’da yapılacak seçimli Olağanüstü Genel Kurultay’da aday olmayacağını açıkladı. Açıklama sonrası, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda genel başkanlığa aday olacağını duyururken, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belelediye Başkan adayı Ümit Özlale ise partiden istifa ettiğini duyurdu.

Meral Akşener, X hesabından da paylaştığı yazılı açıklamada, “2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.

DERVİŞOĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Dervişoğlu ise Akşener’in kararını saygıyla karşıladığını belirterek, “Böylesine kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir” diyerek aday olacağını açıkladı.

ÜMİT ÖZLALE İSTİFA ETTİ

2024 yerel seçimlerde İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partiden istifa ettiğini açıkladı.

Özlale sosyal medya hesabından yaptığı açıklamad, “Sevgili İYİ Parti Ailesi, uzun bir süredir İyiler Hareketi’nin bir üyesi olarak sizlerle birlikte ülkemiz için çalışmaktan gurur duydum. -Ancak, geldiğimiz noktada partimizin ilk günlerdeki heyecanının kalmadığını, makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ve siyaset üretmenin imkansız olduğunu üzülerek görüyorum. Bu nedenle istifamı sunma kararı aldım. -Sizinle birlikte çalışmak ve milletimiz adına görev yapmak benim için her zaman büyük bir onur ve ayrıcalık olmuştur. Sizinle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin” ifadelerini kullandı.