İYİ Parti’de istifa depremi şiddetini arttırıyor..

» Büyük Manşet » İYİ Parti’de istifa depremi şiddetini arttırıyor..

İYİ Parti’de sular durulmuyor. İki kilit isim daha Parti’den ayrıldı. Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem istifa etti.

İYİ Parti’de tartışma ve istifalar devam ediyor. Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu hafta başında istifa ederek AKP’ye katılmıştı. Hatipoğlu’nun şirketinin 50 milyon dolar teşvik aldığı ortaya çıkmıştı.

Bununla birlikte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, milletvekili Ümit Dikbayır’ı banka hesaplarını inceletmek ve belediyelerle ticari parasal ilişki kurmakla, Uğur Poyraz’ı ise arkadan iş çevirmekle suçladığı öne sürülmüştü.

Akşener’in grup toplantısında “En yakınım olsun, en güvendiğim olsun kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim” sözlerini bu isimler için kullandığı iddia edildi.

İYİ Parti’de iki ayrılık birden oldu, Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem istifa etti

İYİ Parti’de Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem partiden istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz, istifasını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyururken; Bahadır Erdem, yaptığı açıklamada, tüm illerde ayrı aday ile yerel seçime girme kararını eleştirdi.

İYİ Parti’de iki önemli isim, partiden istifa ettiğini açıkladı.

Partinin kurucuları arasında yer alan Durmuş Yılmaz, sosyal medya platformu X hesabından bir paylaşım yaparak, partiden istifa ettiğini açıkladı.

“Parti daha iktidar olmadan kirlenmiştir. İktidar olunca olacakları düşünmek bile istemiyorum” diyen Yılmaz istifa açıklamasında şöyle dedi;

“En önemlisi, partinin Türkiye’yi yönetmek istek-arzu ve iradesi yoktur. İktidar olmaktan ve muhalefetten düşmekten korkuyor. Parti Yönetimi kamu parası ile bir elleri yağda bir elleri balde sefa sürüyor.

Niyetim sizlere yanlış örnek olmak değildi/olmadı. Ama gelinen yerde böyle düşünenler olursa yanlış düşünüyorlar diyemem. Vermem gereken hesap varsa vermeye hazırım.”

Durmuş’un istifasının ardından ikinci istifa haberi ise İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem’den geldi.

Erdem, istifa metninde tüm illerde ayrı aday ile yerel seçime girme kararını eleştirdi.

Erdem, “Bugüne kadar bana destek olan başta İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener olmak üzere, mevkidaşlarıma, GİK üyelerimize, İl Yönetimlerimize ve İYİ Parti’nin İYİ insanlarına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.