İşten çıkarıldığını iddia eden çalışan göreve iade talep etti

» Büyük Manşet » İşten çıkarıldığını iddia eden çalışan göreve iade talep etti

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevinden istifa etmesini ardından Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulunan çalışan yeni başkandan görevine iade edilmesini talep etti.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, “Şahsıma yönelik büyük bir itibar suikastı kampanyası düzenlenmiştir” diyerek istifa ettiğini açıkladı. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda ise Hafize Gaye Erkan için “görevden alınmıştır” denildi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Erkan’ın görevden alınmasına neden olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) şikayetinin sahibi Büşra Bozkurt, MB’deki görev değişimiyle birlikte ‘yetkisiz baba’ olayının iftira değil gerçek olduğunun kanıtlandığını söyledi.

MB’nin yeni Başkanı Fatih Karahan’dan göreve iadesini talep eden Büşra Bozkurt, “Sadece mağduriyetimi dile getirdim. Olay için ‘operasyon’ dendi. Yalancılıkla suçlandım. Ancak gerçek ortaya çıktı. Yeni atamanın ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İşime bir an önce kavuşmayı bekliyorum” dedi.