İsrail-Hamas Savaşı’nda 31. gün!

» Büyük Manşet » İsrail-Hamas Savaşı’nda 31. gün!

İsrail’in saldırılarında 4 bin 800’ü çocuk, 2 bin 550’si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı.

İsrail-Hamas Savaşı’nda 31. güne girilirken İsrail yoğun bir şekilde Gazze Şeridi’ni bombalamaya devam ediyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi’ni ikiye böldüklerini ve Gazze kentini tamamen kuşattıklarını duyurdu. Hagari, düzenlediği basın toplantısında Gazze’ye yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

“BUGÜN GAZZE’NİN KUZEYİ VE GÜNEYİ VAR”

İsrail güçlerinin Gazze kentini tamamen kuşattığını ve Gazze Şeridi’ni ikiye ayırdıklarını belirten Hagari, “Bugün Gazze’nin kuzeyi ve Gazze’nin güneyi var” değerlendirmesinde bulundu. Hagari, Gazze’nin kuzeyindeki Filistinli sivillerin güneye geçişine de izin vereceklerini aktardı.

Gazze’ye yönelik saldırılara ilişkin soruya da cevap veren Hagari, İsrail güçlerinin şu anda bölgede geniş çaplı saldırılar düzenlediğini kaydetti.

10 BİNE YAKIN ÖLÜ

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail’in saldırılarında 4 bin 800’ü çocuk, 2 bin 550’si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı.

1 MİLYON 600 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ YERİNDEN OLDU

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılar nedeniyle 1 milyon 600 binden fazla Filistinli yerinden edildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), X’ten yaptığı paylaşımda, Orta Doğu’ya gönderilen nükleer denizaltısına ilişkin açıklamada bulundu. Paylaşımda, “5 Kasım 2023’te Ohio sınıfı bir denizaltı ABD Merkez Komutanlığı sorumluluk alanına ulaştı.” ifadesine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail’in “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze’de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı’na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Kaynak: TELE 1