İmamoğlu’nun ardından Mansur Yavaş’ı ziyaret etti

» Büyük Manşet » İmamoğlu’nun ardından Mansur Yavaş’ı ziyaret etti

Türk-Alman diplomatik ilişkilerinin 100. yılı dolayısıyla Türkiye’yi ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun ardından ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı da ziyaret etti.

Türk-Alman diplomatik ilişkilerinin 100. yılı dolayısıyla Türkiye’yi ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in ziyaretleri devam ediyor.

İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden Steinmeier, bugün Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi.

Yavaş ile Steinmeier Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde görüştü. Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 35 dakika süren görüşmede, Steinmeier, Yavaş’a yerel seçimdeki galibiyeti nedeniyle tebriklerini iletti.

Steinmeier, görüşmede Avrupa Birliği ile ilişkilerden ekonomi ve dünyada yaşanan savaşlara kadar pek çok konunun konuşulduğu belirterek, “Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi.” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

“İsrail’in Gazze’deki katliamını kınadığımızı belirttik. Ayrıca bölgemizdeki Ukrayna-Rusya Savaşı’nın Türkiye’ye etkilerinden bahsettik. Bir diğer konumuz Avrupa Birliği ile olan ilişkilerdi, Almanya’nın bu konuda ağırlık koyması gerektiğini konuştuk. Ayrıca, Türkiye’den çok sayıda öğrencinin ve iş dünyasındaki kişilerin vize konusunda yaşadığı problemlerden bahsettik. Bu kadarlık bir konuşma oldu. Kendilerine seçimle ilgili bilgiler verdik.”

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Steinmeier, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş’ı ziyaretinin ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de görüşecek.