İmamoğlu’ndan Soylu’ya ‘Pısırık’

» Büyük Manşet » İmamoğlu’ndan Soylu’ya ‘Pısırık’

İBB Başkanı İmamoğlu, Soylu’yu işaret ederek, “Kürsüleri devirecekti, bizi anlatırken sayı veriyordu. Şimdi köşenizden pısırık pısırık cevaplar gönderiyorsunuz” dedi.

Eski İçişleri Bakanı Soylu’nun, İBB personeline ‘terör’ suçlamasına İmamoğlu’dan cevap: ‘Şimdi köşenizden pısırık pısırık cevaplar gönderiyorsunuz’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 550 emekçinin, ‘terör’ örgütleri ile bağlantısı olduğunu iddia eden eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, davada anılan açıklamayı düşünce özgürlüğü olarak nitelendirdi. Soylu’nun bu söylemini sert bir dille eleştiren İmamoğlu, “Kürsüleri devirecekti, bizi anlatırken sayı veriyordu. Şimdi köşenizden pısırık pısırık cevaplar gönderiyorsunuz” dedi.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İBB çalışanlarına yönelik yaptığı terör yakıştırması tekiler neden olmuştu. İBB çalışanı Nuri Başkapan, Soylu’nun düşünce özgürlüğü olarak adlandırdığı suçlamaları mahkemeye taşıdı.  Başkapan, kendisinin de İBB personeli olduğunu, anılan ifadeler neden ile küçük düşürüldüğünü, kişilik haklarına saldırıldığını belirterek Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı 3 kuruşluk tazminat davası açtı. Dava İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ele alındı.

Soylu adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Müvekkilim İçişleri Bakanıdır. Hazırlanan rapor doğrultusunda elindeki bilgileri siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında açıklamıştır. İsim vermemiştir. Genel verilerle açıklama yapmıştır.”

“PISIRIK CEVAPLAR GÖNDERİYORSUNUZ”

İBB BaşkanI İmamoğlu, Süleyman Soylu’ya sert eleştirilerde bulundu. İmamoğlu, “Kürsüleri devirecekti, bizi anlatırken sayı veriyordu. Kul hakkı yediniz kardeşim. Şimdi köşenizden pısırık pısırık cevaplar gönderiyorsunuz” dedi.

“İSTANBUL, KOLTUĞA HAKKINI VERENLERİ SEÇECEK”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Bekardere Islahı ve Çengelköy Çevre Projesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, mevcut iktidarın kul hakkı yediğini vurgulayarak, “Birileri kendilerini muktedir görebilirler. Bu şehirde İstanbulludan muktedir kimse yok. Bunu üçüncü kez göstereceğiz. 31 Mart akşamında onlardan tek bir laf duyacağız. Yandım Allah. Kürsüleri devirecekti, bizi anlatırken sayı veriyordu. Kul hakkı yediniz kardeşim. Şimdi köşenizden pısırık pısırık cevaplar gönderiyorsunuz Bu kente ihanet ettim diyenlerin, o şehrin koltuklarına asla oturtamayacakları günleri sağlamanın yolculuğudur. Bu şehir temsilci seçmiyor. Bu şehir koltuğuna hakkını verenleri seçecek. Koltuğa oturduğunda, acaba oradaki ne diyor diye arkaya bakmadan milletini dinleyip tam yol ileri diyenleri seçecek” sözlerini noktaladı.