İmamoğlu Taksim’deki kutlamalara katıldı

» Büyük Manşet » İmamoğlu Taksim’deki kutlamalara katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Taksim’deki Cumhuriyet anıtı önünde açıklamada bulundu.

Ulusal egemenliğimizin 104. yılında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. İstanbul’un birçok yerinde de kutlamalar devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Taksim’deki Cumhuriyet anıtı önünde açıklamada bulundu. İmam

Gün boyu etkinliklerimiz var İstanbulumuzun farklı noktalarında. Aslında bayram kutlamak, bir arada olmak hani tarifi şöyle yapabiliriz; iyi günde kötü günde bir olabilmek, birlikte olabilmek duygusunun en önemli anlarından birisi de bayramları kutlayabilmekte, bu coşkuyu hissedebilmekte.

Dünyada çok az millete nasip olan, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin ilk ışığını yakan TBMM’nin kuruluşunu milletin egemenliği kavramıyla insanlarımıza hediye edilmiş bir bayram haline gelmesi dünyada çok az rastlanır bir şey. Cumhuriyet bayramımız var, ülkelerin kuruluş günü bayramları var ama tematik olarak baktığınızda çocuklara emanet edilmiş, gençlere emanet edilmiş… 100 yıl önce bunlar muazzam düşünceler. Çocuklara emanet edilen duyguya bakar mısınız? Milli egemenlik duygusuyla beraber çocukların bayramı. Çocukların aslında özgürlüğü. Bugün neyi haykırıyoruz? ‘Filistin’de çocuklar ölmesin’ diyoruz. Dünyada her çocuğun özgürlüğünü talep ediyoruz. Atamız ise 1920’deki Millet Meclisi’nin kuruluşundan sonra çocukların özgürlük duygusunu yaşayabilecekleri, hissedebilecekleri, özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu, kula minnet etmemenin aslında bireysel olarak özgür olmanın, fikri hür, vicdanı hür olmanın, aklın, bilimin ışığında hayata bakabilmenin bayramı ilan etmiş. Kime etmiş? Bu cennet vatanın her köşesindeki insanın evlatlarına.