“Genel Başkan Tunç Soyer’in adaylığını açıklamadı”

» Büyük Manşet » “Genel Başkan Tunç Soyer’in adaylığını açıklamadı”

Dün akşamdan bu yana gündemi meşgul eden “Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını Tunç Soyer olarak açıkladı..” minvalindeki haberleri takip ediyoruz.

Muhtemelen siz de takip ediyorsunuz.

Birçok yayın organının bu haberi bu şekliyle sayfalarına taşımasına rağmen, biz bekledik. Çünkü bu şekilde bir adaylık açıklaması bize normal gelmedi.

“Bir siyasi parti veya bir genel başkan bir büyükşehir adayını bu şekilde açıklamaz. Burada bir hata var yada manipülasyon yapılıyor” diye düşündük.

Sabahtan bu yana birçok görüşme yaparak, konunun muhataplarını dinleyip doğru ve teyitli bilgiye ulaşmaya çalıştık.

Ortaya atılan bu haberlerin doğruyu yansıtmadığını şimdi çok net olarak söyleyebiliriz.

Öncelikle ilk yanlışı düzeltelim.

İZSİAD üyelerini CHP Genel Merkezi ya da Genel Başkan Kılıçdaroğlu davet etmemiş.

İZSİAD üyeleri kendileri Genel Merkez’den randevu talep etmişler. Bu talep üzerine kendilerine randevu verilmiş.

Bazı yayın organlarında bu durum sanki genel başkan ya da genel merkez kendilerini davet etmiş gibi yansıtıldı. Önce bunu bir düzeltelim.

İkinci olarak, Sayın Genel Başkan asla ve kat’a “Tunç Soyer İzmir adayımızdır” dememiş. Tam tersine, adaylık konusunu Parti Meclisi’nin karar vereceğini söylemiş.

“.. dememiş..”, “.. söylemiş..” diyoruz, çünkü birinci ağızdan, o gün o toplantıda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’tan dinledik işin gerçeğini.

“Genel Başkan Tunç Soyer’in adaylığını açıklamadı”

Sayın Lale Karabıyık, partinin “İşveren Örgütleri ve Eğitim Politikaları”ndan sorumlu genel başkan yardımcısı olduğu için, tüm işveren örgütlerinin partiyi ziyaretinde olduğu gibi, İZSİAD ziyaretinde de genel başkanın yanında katılmış toplantıya.

Sayın Karabıyık, kendisi ile yaptığımız telefon görüşmesinde, randevu talebinin İZSİAD’dan geldiğini özellikle belirtti ve haberimizde de özellikle belirtmemizi rica etti.

Ve Hepsi Haber’e özel şu açıklamayı yaptı;

“Sayın Genel Başkanımızın böyle bir ziyarette, İzmir gibi çok önemli bir kentimizin adayını açıklaması zaten düşünülemez. Bu gibi adaylık açıklamaları zaten bu şekilde olmaz. Nasıl böyle haberler yapılıyor anlamak mümkün değil.

Genel Başkanımıza herkes geliyor, her zaman bu tür ziyaretler oluyor. Gelen heyetler kendi görüşlerini ifade ediyor, Genel Başkanımız da kendi görüşlerini aktarıyor. Bu kapsamda geldi İZSİAD üyeleri.

Bu ziyarette aynı şekilde oldu. Gelip kendi görüşlerini aktardılar. Sohbet anında konu İzmir’e gelince, Sayın Genel Başkanımız; “Belediye başkan adaylığına CHP’nin Parti Meclisi karar verir” dedi. Bunun dışında bir açıklama olmadı.

Bu haberleri bu şekilde yayanların farklı maksatlar peşinde olduğunu düşünüyorum. Zamanı gelince, Parti Meclisimiz kararını verince İzmir adayımız da elbette açıklanacaktır. Ama bu şekilde değil.”

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt da yaşanan bu gelişmelerden sonra bir internet sitesine yaptığı açıklamada;

“Ziyaret sırasında adaylıkla ilgili sohbet oldu. Ancak, benim ve diğer arkadaşlarımızın orada konuşulanları anlatması doğru değildir. Adaylığı açıklayacak olan CHP lideri ve ilgili kurumlardır. Bizim ziyarette konuşanlarla ilgili açıklama yapmamız hoş olmaz” dedi.

Yani, CHP İzmir adayı henüz açıklanmadı sevgili okurlar.