Filistin Devlet Başkanı Abbas Filistin Özel Oturumu’nda konuşuyor

» Gündem » Filistin Devlet Başkanı Abbas Filistin Özel Oturumu’nda konuşuyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Özel Oturumu’nda, İsrail’in saldırılarına karşı Filistin halkının mücadelesini vurguladı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, TBMM Genel Kuruluna hitap edeceği olağanüstü toplantısı gerçekleştirildi. Abbas, “Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, bu nedenle de ben ve tüm Filistin yönetimi üyeleri Gazze’ye gitme kararı aldık, bunu yaparız.  Bizim hayatımız Gazze Şeridi’ndeki hiçbir çocuğun hayatından daha değerli değildir” açıklamasını yaptı.

Genel Kurul, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olağanüstü toplantıyı locadan izledi.

Genel Kurul’da AKP Grup sıralarında İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin fotoğrafı yer aldı. Başkanlık divanı ve milletvekillerinin oturduğu sıralara Filistin ve Türk bayraklarının yer aldığı atkılar bırakıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıyı,  Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tulay Hatımoğlulları Oruç, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, bazı ülkelerin büyükelçileri, Sayıştay Başkanı Metin Yener, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da izliyor.

 

ABBAS: MÜCADELEMİZ ZAFERLE TAÇLANACAK

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Meclis’te Filistin Özel Oturumu’nda konuşuyor.

Abbas’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

-Büyük acıyı yaşayan halkımın mesajıyla gelmiş bulunmaktayım. Halkım, uluslararası adaletten yoksun olarak vatanına sarılarak işgalci İsrail’in suçlarına karşı mücadele yürütmektedir.

-Cenabı Allah’ın bir gün milli mücadelemizi zaferle taçlandıracağına, bu belanın son bulacağına inanmaktayız.

-On binlerce şehidimize rahmetle söze başlamak istiyorum. İsrail saldırıları ve soykırımı nedeni ile Filistin’de şehit olanları anarak başlamak istiyorum. Bunların sonuncusu da Haniye’ye karşı işlenen suç olmuştur. Ve sizleri çok değerli kardeşlerim, Haniye’nin ve Şehitlerin ruhuna Fatiha okumaya davet ediyorum.

 

“KARDEŞ TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin öncü rolünü takdirle karşılıyoruz. İsrail’in halkımıza, topraklarımıza karşı işlediği suçları reddeden kınayan tüm siyasi partileri ve STK’ları tutumlarından dolayı kutluyorum.

-Kardeş Türk halkına teşekkür ediyorum.

-Filistin meselesi bizim için milli bir davadır. Filistin, Hz. Ömer’in bize mirasıdır. Bu mirasa hayatımızın sonuna kadar sahip çıkacağız.

 

“TOPRAKLARIMIZDAN AYRILMAYACAĞIZ”

-Dimdik durmaya devam edeceğiz ve topraklarımızdan ayrılmayacağız.

-Kudüs kırmızı çizgimizdir.

-Halkımız ne olursa olsun oradaki (Filistin) gaspçıları defedecektir.  Filistin’in bir taşını bile gözden çıkarmayız.

-Barış ve güvenliğe giden yol Filistin’den başlar ve Filistin’le biter. İsrail’in barbar saldırısına karşı mücadelemiz gerçekte tüm dünya kıtalarında adaletsizliğe karşı duran insanları da harekete geçirmiştir. İsrail’i kınamaktadırlar.

-Bugün Yahudilerin yüzde 40’ı İsrail’i suçlu görmektedir. İsrail’in yapmakta olduğu işkencelere, aç bırakma politikalara karşı uluslararası kuruluşlar sessiz kalamazlar.

-Türkiye’ye sunmuş olduğu insani yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye hastanelerinde yaralıları kabul etti, dayanışma gösterilerinde bulundu.

-Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, bu nedenle de ben ve tüm Filistin yönetimi üyeleri Gazze’ye gitme kararı aldık, bunu yaparız.

-Bizim hayatımız Gazze Şeridi’ndeki hiçbir çocuğun hayatından daha değerli değildir. Ya zafer ya şehadet.”

 

 

 

Kanynak: Sözcü