FAST sistemindeki sorun çözüldü

» Büyük Manşet » FAST sistemindeki sorun çözüldü

Mobil bankacılık uygulamaları üzerinden EFT ve Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) çöktü. Para transferi yapılamıyordu. Sorun giderildi.

Türkiye’de mobil bankacılık uygulamaları üzerinden EFT ve Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) aracılığıyla para göndermek isteyen yurttaşlar sorunla karşılaştı.

Para transferi yapmak isteyen kişiler EFT ve Fast işlemlerini gerçekleştiremiyordu. Para transferlerinin olmaması nedeniyle araç alım-satımları, tapu işlemleri gibi para transferi gereken işlemlerde sıkıntı yaşandı.

FAST ile para transferi yapmaya çalışanlar “Fast sistemindeki alt yapı çalışması nedeniyle geçici bir süre FAST ile para transferi gerçekleştirilememektedir” uyarısı aldı.

Saat 10:00’da sorun giderildi.

“FAST LİMİTİ YÜKSELTİLMİŞTİ”

FAST ile kullanıcılar farklı bankalardaki hesapları arasında 7 gün 24 saat, hızlı ve kolay şekilde para aktarımı gerçekleştiriyordu. Bu işlemlerde limitler 50 bin liraya yükseltilmişti. Böylece 7 gün 24 saat boyunca 50 bin liraya kadar olan bakiyeler istenilen anda istenilen kişiye/kuruma EFT yapılabiliyor.